Jump to content

regres

kega

Preporučene objave

radio sam u tisku godinu i pol kao dostavljač novina sad sam bio dva dana slobodan pa sam trebao početi raditi a oni su mi rekli da sam na godišnjem od danas i da mi neće produživati ugovor koji vrijedi do 31.06.2015.znači otkaz bez obavještenja pa me zanima imam li pravo na regres a ne znam jel imaju potpisan kolektivni ugovor jer je stari vrijedio do 3 mjeseca 2015.hvala unaprijed!

Dijeli na drugim stranicama

kega,

prvo NISTE DOBILI OTKAZ . Vaš je ugovor prestao protekom vremena na koji je ugovoren. I nije točno da niste obaviješteni. Obaviješteni ste dana kada ste potpisali taj Ugovor o radu na određeno vrijeme jer u njemu piše do kad će trajati.

Što se pak regresa tiće potražite kokektivni ugovor u njemu sve piše.

radio sam u tisku godinu i pol kao dostavljač novina sad sam bio dva dana slobodan pa sam trebao početi raditi a oni su mi rekli da sam na godišnjem od danas i da mi neće produživati ugovor koji vrijedi do 31.06.2015.znači otkaz bez obavještenja pa me zanima imam li pravo na regres a ne znam jel imaju potpisan kolektivni ugovor jer je stari vrijedio do 3 mjeseca 2015.hvala unaprijed!

po mom mišljenju, bez važećeg kolektivnog ugovora (i njegovog sadržaja), teško će biti reći postoji li vaše pravo na regres ili ne. samim Zakonom o radu regres kao drugo materijalno pravo mimo plaće, spominje se samo ako je predviđen kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu i sl.

kao prvo znam da mi ugovor vrijedi do 31.06. ...

Do 31/06 sasvim sigurno ne, obzirom lipanj ima samo 30 dana. :-)

...i kako da to protumačimo ako više ne produžuju ugovor a posle neplaniranog godišnjeg se ne vračam na posao po njihovom a ja sam trebao na godišnji u 9 mjesecu i ja nisam dao otkaz

Radni odnos prestaje protekom vremena na koje je zasnovan.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija