Jump to content

Plačanje računa za bolničko liječenje


zdenko2

Preporučene objave

Pozdrav!

Molim Vaš odgovor na sljedeće pitanje, te mišljenje i savjet za niže iznesenu problematiku:

 

Dali smo ja i supruga kao roditelji dužni snositi bolničke troškove supruginog poroda, te njenog i djetetovog boravka u bolnici do otpusta iz iste?

 

OBRAZLOŽENJE

Otpust se iz bolnice dogodio u životnoj dobi djeteta od 8dana. Dakle oboje su u bolnici proveli 8 dana, s tim da je dijete rođeno kao nedonošće u 36 tjednu. Iz rađaonice dijete je premješteno na pedijatriju zbog perinatalne asfiksije i sumnje na konatalnu infekciju. Osmi dan od poroda otpušten kući zajedno sa majkom, urednog kliničkog statusa, dobrog općegstanja.

Napominjem da je u vrijeme poroda supruga bila osigurana preko svog poslodavca kao što je i sada, a preko nje je osigurano i novorođeno dijete (dvadesetog dana od rođenja).

 

Sve ovo gore izneseno dogodilo se prije nepunih pet godina, da bi ovih dana od odvjetnika koji zastupa bolnicu, dobili opomenu pred ovrhu koja glasi na ime našeg djeteta, koje će ovih dana napuniti pet godina (dakle u opomeni se odvjetnik ne obraća ni supruzi ni meni), a osim imena i prezimena djeteta, u opomeni nema nikakvih njegovih podataka. Od našeg djeteta se traži da podmiri nekakav račun za troškove bolničkog liječenje u iznosu od cca 6.900, kn + zatezne kamate, ako iznos ne uplatimo do pokretanja ovrhe, a nadnevak računa je 13 dana poslije otpusta iz bolnice, kada je naše dijete bilo u životnoj dobi od 21 dana. Važno je za napomenuti da u ovih proteklih pet godina od rođenja djeteta, nama od bolnice nije stigao nikada nikakav račun na naplatu, niti bilo kakva druga dokumentacija o troškovima poroda i bolničkog liječenja.

 

Odvjetnički ured koji zastupa bolnicu, trenutno je na godišnjem odmoru pa ne možemo dobiti nikakve informacijeo čemu se tu zapravo radi.

 

Danas 23.06. bio sam u HZZO u pravnoj službi da vidim što mi je činiti, međutim oni su mi rekli da je vjerovatno nekakav nesporazum, dali su mi potvrdu kojom potvrđuju da je supruga u vrijeme poroda bila osigurana preko svog poslodavca, te da je dijete također osigurano preko nje, i uputili me u bolnicu s usmenim obrazloženjem, da su supruga kao osigurana osoba, te novorođeno dijete imali pravo na liječenje na teret osiguravatelja (dakle HZZO-a) . U računovodstvu bolnice su me hladno otepli i rekli da su oni svu dokumentaciju prosljedili svom odvjetniku i da mi ne mogu dati nikakve informacije, te su me pitali zašto nismo reagirali kada nam je račun poslan? Na moj upit, kada su ga, kome i kako poslali, jer mi ga nismo nikada dobili niti vidjeli, samo su se nasmijali i rekli da smo ga morali dobiti.

 

Mi neosporavamo da su oni račun poslali, ali je činjenica da ga mi nikada nismo dobili, jer da smo ga dobili sve bi tada i riješili.

 

Ispričavam se zbog puno teksta, ali morao sam tako!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

protiv djeteta koje je malodobno ne mogu pokrenutui nikakav postupak.

mlodobno djete nema OIB a za pokretanje tužve ili rješenja o ovrsi treba OIB.

tužba ili prijedlog za ovrhu bez OIB-a tuženika je nepotpuna.

 

čekat daljnje korake odvjetnika i bolnice.

čuvat original potvrde HZZO. priložit ih sudu kao dokaz da je usluga plaćena ( ako dođe do postupka).

osporavati račun u cijelosti.

bolnica mora dokazati da su pokušali sa dostavom računa.

 

u svakom slučaju pozovite se i na zastaru potraživanja "duga"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija