Jump to content

Prijetnje

B091

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Molim pomoć!

Dakle, problem s kojim se često susrećem je susjed. Čovjek koji svakodnevno verbalno prijeti svim susjedima koji ga okružuju i na taj način inicira fizičke napade, pokušao je nekoliko puta ubiti svoju majku davivši je i htio je baciti ju sa terase, ali brzom intervencijom policije je sve spriječeno. Napravio je i kazneno djelo nanošenja teških ozljeda svojem ocu.

Dodatan problem je taj da mu je majka još luđa pa svaki puta kada ga treba prijaviti, izmišlja razloge samo da ga brani.

Napadao je i nanosio teške ozljede ostalim susjedima. Penje se po krovovima susjeda i pokušava provaliti krov krovni prozor. Pošto je psihički bolesnik, dobio je tablete i svaki puta je pušten kući.

Policija kaže da su im ruke vezane iako psihopat ima dosje debljine veće knjige. Spomenula se prijava nekom centru tako da ga se pokuša hospitalizirati, ali bezuspješno.

Pa bih zamolio nekoga da mi da savjet dok je još rano što da učinim da se tog čovjeka zatvori?

Dijeli na drugim stranicama

Napadao je i nanosio teške ozljede ostalim susjedima. Penje se po krovovima susjeda i pokušava provaliti krov krovni prozor. Pošto je psihički bolesnik, dobio je tablete i svaki puta je pušten kući.

Policija kaže da su im ruke vezane iako psihopat

On nije psihopat.

Tu bi se moguće radlo o paranoidnoj šižofreniji.

Ako je u više navrata nanosio teške tjelesne ozlijede, onda bi bilo argumenata za prisilnu hospitalizaciju u ustanovi. Ali kada ga majka stalno brani i hoće imati kod kuće, službe joj to rado prepuste.

Očito su ovdje ozljede "rezervirane" za članove obitelji (u posljednje vrijeme), a onda ide scenarij "pao sam na oko prilikom ustajanja s kreveta" ili "poskliznuo sam se točno na njegov lakat" i sl. I to je onda problem za dokazivanje + blagodat nesvjedočenja.

Ono što meni nije jasno kako ta osoba, u svim tim kaznenim postupcima (valjda ih je bilo), nijednom nije bila vještačena? Pa ako ništa drugo, barem bi sigurnosna mjera bila određena.

Što se tiče "ažurnosti" CSS-a, vjerojatno će se u nekoj bližoj budućnosti, glede posljedica, ponoviti priča iz Slavonskog Broda ili Sračinca, i onda će biti "nismo znali", "sve je bilo po ps-u" i slično. Dao Bog da se varam.

A ne znam što pametno da vam kažem...

Svaki put je pozvana policija kada je prijetio makar verbalno, ali se zaključa u kuću i ništa konkretno se ne poduzme.

Policija je spomenula prije tjedan dana kada je zadnji put prijetio da će ga prijaviti u taj centar za socijalnu skrb, ali tko zna hoće li to uopće biti provedeno.

Rečeno mi je isto tako od strane policije da jedino što se može dogoditi ako ga prijavim za neko djelo, da dobije malu kaznu. Očito nema toliko elemenata za kazneno djelo. Prijetnje su samo sa vrijeđanjem u stilu da isprovocira i da onda napadne ukoliko uzvratimo.

Lik je propao totalno u životu i nema što izgubiti, pa je i to vjerojatno dodatan razlog da izvodi gluposti. Posao je izgubio nakon što je napravio kazneno djelo nanošenja teških ozljeda svom ocu...

Bio je za neka djela u zatvoru na tipa 10-ak dana i onda je pušten. Ništa konkretno nije poduzeto. Iako ne znam kako nazvati to njegovo stanje pošto jedan dan prijeti i dere se, a drugi dan kada se mimoiđemo u dućanu je sve normalno.

Istina...

Ali eto, još je koliko-toliko u granicama normale. Često je imao priliku napasti pa ipak nije. Vjerojatno agresivan postaje u kombinaciji s alkoholom, jer nikada prijetnji nije bilo usred bijelog dana... Samo kasnije navečer kada se vraća od nekuda.

Iste prijetnje već godinu dana, pa mu se vjerojatno stanje ne pogoršava, ali zato se i savjetujem na vrijeme da što prije potaknem njegovo hospitaliziranje.

Ono što meni nije jasno kako ta osoba, u svim tim kaznenim postupcima (valjda ih je bilo), nijednom nije bila vještačena? Pa ako ništa drugo, barem bi sigurnosna mjera bila određena.

Što se tiče "ažurnosti" CSS-a, vjerojatno će se u nekoj bližoj budućnosti, glede posljedica, ponoviti priča iz Slavonskog Broda ili Sračinca, i onda će biti "nismo znali",

Ne mogu ovdje ne povući neke paralele sa ovim raznim slučajevima ovdje u kojima se očeve pritvara na prvu prijavu, čak i uz debelu sumnji da je bilo ikakvog nasilja.

Ili se vodi kazneni postupak protiv jednog 'tupka' zato jer je drugom 'tupku' poslao nekoliko neugodnih (ali istinitih) sms poruka.

Kako to da ista država, isti sustav, ima vremena i resurse baviti se očito bezveznim optužbama, a ne ovakvim dramama gdje stvarno postoji evidentirano konstantno nasilje i samo je pitanje vremena kada će se dogoditi tragedija?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija