markun objavljeno: 24. lipanj 2015. Dijeli objavljeno: 24. lipanj 2015. ljubazno molim za odgovor. Nad mamom je putem rješenja CZSS imenovana posebna skrbnica moja sestra. Iz razloga jer je majka na neurologiji već duže vrijeme alzehimer bolest. Ovlaštena je za podizanje i raspolaganje njezinom mirovinom kao i da istu koristi sutra za udomljavanje u dom. Moja izjava pred CZSS je bila da se slažem da se moja sestra postavi za posebnog skrbnika ali da se mirovina isključivo koristi za plaćanje sutra Doma ili slične Ustanove. Obzirom da je majci zbog bolesti produžen boravak u bolnici za daljna dva mjeseca sestra može koristiti mirovinu i za svoje potrebe. Zanima me ako znate da li CZSS nadzire ili ima ovlast nadzirati radnje posebnog skrbnka u ovom slučaju odnosno da li se diže novac od stare majke i u koje svrhe ili dok mi je rok ipak uložiti žalbu jer je rok 15 dana. Puno hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 25. lipanj 2015. Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2015. Imate li dokaz da sestra koristi majčinu mirovinu za svoje potrebe? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markun odgovoreno: 25. lipanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2015. nemam dokaz, ali nažalost (iskustveno) imam razloga sumnjati ako se ne bude vršila kontrola nad računom. Ovako ispada da moja sestra može koristiti taj novac i za gorivo do bolnice, za njene potrepštine u bolnici što ja također radim i pređem duplo kilometara ali od svojih novaca.Majka mi je i to nije problem,već su treće stvari u pitanju interne. Također sam dao izjavu da pristajem da bude posebni skrbnik SAMO u odnosu na raspolaganje mirovinom I SAMO ako je sutra smjestimo u Dom. Sve drugo je naša zakonska dužnost bez da se dira mirovina Možda Vam ispada da sitničarim ali se radi o jednoj vrlo rastrošnoj obitelji. Jer već čujem sestru kako govori da nema od svojih novaca da joj plaća Dom, iako bi razliku oboje plaćali od njene mirovine. Zanima me može li se ovo Rješenje CZSS preinačiti da se mirovina ne dira dok se majka eventualno ne smjesti u Dom, jer sve to tada je dužnost mene i sestre da se brinemo o njoj vlastitim sredstvim pa i odlazak u bolnicu u posjetu? Također u Rješenju nigdje nisu napisane DUŽNOSTI posebnog skrbnika, već samo prava i to da može raspolagati mirovinom i sutra po potrebi za smještaj u Dom? Makar da su napisali u rješenju da čuva račune ili slično, ovako se sutra može praviti glupa da nije vodila evidenciju jer to nije pisalo u Rješenju CZSS. Ljubazno molim za savjet, jer je CZSS donio rješenje koje je u potpunoj suprotnosti s mojom izjavom o pristanku neovisno što CZSS pretpostavljam nije vezan mojom izjavom. Puno Vam hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markun odgovoreno: 25. lipanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2015. nadam se da nije predugačak post Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 25. lipanj 2015. Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2015. Nije predugačak post, bez brige. Međutim, bojim se da u ovom trenutku ne možete ništa, budući kako i sami kažete "imate sumnju", a dokaza ne. Vi biste tražili donošenje novog rješenja na hipotezi da vam sestra možda (a možda i ne), neće upotrebljavati majčinu mirovinu isključivo vezano za njene potrebe. Razumijete i sami zašto takvo što ne bi imalo nikakvog temelja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markun odgovoreno: 25. lipanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2015. Nije predugačak post, bez brige. Međutim, bojim se da u ovom trenutku ne možete ništa, budući kako i sami kažete "imate sumnju", a dokaza ne. Vi biste tražili donošenje novog rješenja na hipotezi da vam sestra možda (a možda i ne), neće upotrebljavati majčinu mirovinu isključivo vezano za njene potrebe. Razumijete i sami zašto takvo što ne bi imalo nikakvog temelja. prije svega, hvala Vam. Da, tako je. Tražio bih to , ali ujedno i zbog razloga jer u Rješenju CZSS nisu navedene njezine dužnosti u odnosu na štićenicu niti eventualno prema CZSS, već su navedena samo prava da može koristiti mirovinu...Vjerojatno CZSS po osnovi nekakve sumnje može zatražiti da se vidi raspolaganje mirovinom, a do tada vuk pojeo magarca ako potroši. Neka se kojim slučajem nađe Dom a majka nema više na računu ništa, očito ću ja morati snositi troškove Doma, pa sve dok se CZSS ne naplati ilio je sankcionira zbog povrede...Ne znam ni sam,,,,samo me strah , a sve zbog njihovog rasipničkog života. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.