Jump to content

otkaz i radno pravo


here2rule

Preporučene objave

Postovani, molim vas da mi pomognete sa jednom zavrzlamom. Na poslu sam optuzena za krađu za koju nema nikakvih dokaza, kao sto u mom sektoru rade jos 5 osoba jednakih meni koje su isto tako mogle pociniti krađu no samo se mene tereti bez ikakvih dokaza vec samo na temelju prepostavki. U tom procesu sam prebacena na drugo radno mjesto dok moje kolege i dalje nesmetano obavljaju svoj posao. Povrh svega, u prvom trenutku su me stiskali da dam otkaz, ok mi sada nude da ne moram raditi 2 mjeseca za sta cu dobiti placu ako pristanem da se nakon toga sporazumno raziđemo. Zanima me koja su moja prava kao radnika kojeg se tereti na temelju prepostavki a ne dokaza ( tako reci, zele naci krivca posto poto jer internom kontrolom nisu nista nasli)?? Da samo nadodam da sam izabrana za povjerenicu zastite na radu. Svaka pomoc bi mi dobro dosla, unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Protiv svake odluke poslodavca imate pravo podnijeti poslodavcu Zahtjev za zaštitu prava u roku od 15 dana (pa i protiv ove odluke o premještaju). Ako poslodavac u ostavljenom roku ne odgovori, možete pokrenuti radni spor protiv njega da poništi za vas nepovoljnu odluku.

 

Što se tiče sporazumnog prekida ugovora o radu, savjetujem vam da isti ne potpisujete ako želite nastaviti raditi na tom radnom mjestu, neka se poslodavac muči s time kako će vam dati otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija