Jump to content

tvrtka izbrisana iz registra, porezni dug

anapurna

Preporučene objave

nadam se da mi netko može pomoći jer ne znam koji su mi daljnji koraci

Dakle... bivši muž je otvorio tvrtku na moje ime koja nije poslovala i sad sam u problemu

17.11.2009. otvorena tvrtka

nisam slala GFI, niti plaćala porez

13.03.2013. dobila sam opomenu za porezni dug i kaznu za prekršaj od porezne

06.11.2014. tvrtka je izbrisana iz registra

26.06.2015. dobila sam kaznu za dug prema poreznoj za 2011

što da radim? tvrtka je izbrisana, imovine ni prometa nema, nije bilo zaposlenih, nema vjerovnika kojima se duguje

imam samo te kazne od porezne

da ih platim? nemam od kuda.

bivši muž više nije u državi i ne mogu ga niti tužiti.

ne znam da li je pokrenuta ovrha, ne znam ništa o zastarama, i nisam sigurna da li radije posuditi novac i platiti porezne prekršaje ili pustiti to sve da ide u zastaru (može li uopće?)

molim vas pomagajte!!! kako da se izvučem iz ovoga?

Dijeli na drugim stranicama

porezni dug ima društvo, ne vi kao osnivač ili direktor, zar ne? (osim ako vas porezna uprava rješenjem nije proglasila poreznim jamcem)

vi kao odgovorna osoba eventualno možete biti odgovorni za porezni prekršaj. je li prekršajni postupak dovršen, jeste li ste žalili ili je prekršajni nalog odnosno prekršajno rješenje postalo pravomoćno.

po mom mišljenju, prekršajne kazne morate platiti jer glase na vaše ime, ali porezni dug, osim ako niste proglašeni poreznim jamcem, ne morate platiti, jer porezna obveza glasi na poreznog obveznika - trgovačko društvo kojemu ste bili osnivač i/ili direktor. zastara je moguća, ali je ona za porezne stvari prilično duga i porezna uprava u pravilu vodi računa o tome da je prije isteka prekine kako bi što više toga naplatila.

moram dodati još i to da sve i da vam je muž dostupan, ne biste ga mogli tužiti, jer vi ste u sudskom registru bili odgovorna osoba, a on formalno nikakve veze s tim društvom nije imao.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija