Jump to content

Prodaja auta - problem

Preporučene objave

objavljeno:

U 10 mjesecu prošle godine (polu)poznatoj osobi sam prodala auto uz usmeni dogovor da to ovjerimo kod javnog bilježnika u 12. mjesecu kada isplati dogovorenu cijenu. Do danas nisam dobila sve novce, a autu istiće registracija i kupac se ne javlja i ne mogu s njim do javnog bilježnika niti do novaca. Koje su mi opcije? Da li smijem samo uzeti "svoj" auto - polica osiguranja i rezervni ključ je kod mene ili da idem na policiju?

Znam da sam glupa što vjerujem ljudima i stvarno Vas molim za pomoć!!

odgovoreno:

Znam gdje je auto. Prometna je kod njega, Kupac ima sms poruke u kojima ga molim da plati auto i da ga prenesemo na njega kod bilježnika. Vjerujem da bi mu to bilo dosta za dokaz da sam "ukrala" auto.

odgovoreno:
Znam gdje je auto. Prometna je kod njega, Kupac ima sms poruke u kojima ga molim da plati auto i da ga prenesemo na njega kod bilježnika. Vjerujem da bi mu to bilo dosta za dokaz da sam "ukrala" auto.

nebi.

prometnu si zaboravila u autu. slijedi kazna 300,00 kuna ali rješiš problem.

kupoprodajni ugovor bi bio dokaz krađe.

možeš prijaviti gubitak primetne. neka se on pravda zašto je ukro prometnu ( naravno nakon što odvezeš auto).

odgovoreno:

Ovo bi se potencijalno moglo pretvoriti u velike probleme po vas (zamislite da prouzroči prometnu nesreću, što mislite koga će osiguranje teretiti).

Razmislite o podnošenju kaznene prijave za utaju ili prijevaru odnosno dajte čovjeku rok od 8 dana (poštom preporučeno s povratnicom) da ili vrati automobil ili ga plati i da se konačno napravi i prijenos ili idete na policiju ga kazneno prijaviti.

odgovoreno:

Razmislite o podnošenju kaznene prijave za utaju ili prijevaru odnosno dajte čovjeku rok od 8 dana (poštom preporučeno s povratnicom) da ili vrati automobil ili ga plati i da se konačno napravi i prijenos ili idete na policiju ga kazneno prijaviti.

kako može dokazati prodaju kad ugovor nije potpisan.

"kupac" može tvditi da je auto posuđen.

odgovoreno:
Ako ste istrpjeli dosad,onda sačekaj te istek registracije,jer će se onda kupac vama javiti,budući da se iz ovog što imate na umu učiniti,može izroditi svašta.

A ako se ne javi?

Još može dobiti kaznu zbog neodjave vozila.

A nije rijetkost da se 'preko veze' takvim vozilima i produlji registracija. Bar je dosad bilo tako.

odgovoreno:
kako može dokazati prodaju kad ugovor nije potpisan.

"kupac" može tvditi da je auto posuđen.

Zato sam na prvo mjesto stavio prijavu za utaju, a ako ima dokaza o kupoprodaji (ne znam) onda će se raditi o prijevari.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija