sirlancelot objavljeno: 4. srpanj 2015. Dijeli objavljeno: 4. srpanj 2015. Nakon očeve smrti, majka se ponovno udala, a ja sam tada bio maloljetan. Očuh je brinio o meni, ali ja ne mogu dokazati da je to bilo samo povremeno; kasnije sam se ja brinio o njemu. ...Nedavno smo se jako posvađali, a sada je od mene tražio da ga financijski uzdržavam i to putem suda... On je proglašen radno nesposobnim ( iako to nije nego samo na papiru), nema imovinu i nikakvih prihoda osim socijale. Sud je presudio u njegovu korist i dosudio da moram plaćati 1700 kn, tj , da mu je toliko potrebno za život. Jasno mi je da po obiteljskom zakonu ja to moram plaćati... Pitanje je : Na koji način sud utvrđuje koliko bi njemu bilo potrebno za život, postoje li kakva pravila ili je to proizvoljna odluka suda na temelju mojih primanja i imovinskog stanja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 6. srpanj 2015. Dijeli odgovoreno: 6. srpanj 2015. za uzdržavanje djeteta su propisani minimalni iznosi za uzdržavanje ovisno o dobi djeteta, ali nisam našla da to isto postoji i za odrasle osobe, pa je moje mišljenje da to doista određuje sud na temelju potreba vašeg očuha (stanovanje, režije, prehrana, druge potrebe), i vaših primanja i imovinskog stanja, od čega se oduzima socijala (prima li on 800 kn zajamčene minimalne naknade?) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sirlancelot odgovoreno: 6. srpanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 6. srpanj 2015. Da, prima 800 kn mjesečno... Pa kako se računa koliko treba samcu za mjesečne troškove? Smještaj ne mora plaćati, ostalo nekad plaća, a nekad baš i ne... Ne kužim ...800 kn socijale + 1700 kn od mene je 2500 kuna...pa toliko ne zarade neki ljudi koji rade kod privatnika...a još k tomu možda hrane cijelu obitelj. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 6. srpanj 2015. Dijeli odgovoreno: 6. srpanj 2015. On je proglašen radno nesposobnim ( iako to nije nego samo na papiru), nema imovinu i nikakvih prihoda osim socijale. koliko radnog staža ima? od koga je proglašen radno nesposobnim ? nemože primati socijalu i koristiti uzdržavanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.