Jump to content

Korištenje sadržaja u mobilnim igrama/aplikacijama


sashab

Preporučene objave

Imam par pitanja prije nego pustim online svoju novu Android igru. Naime dali ja mogu ako nađem online neke slike (karikature) na nekoj stranici gdje recimo vlasnik nigdje nije napravio nikakav disclaimer, uvijete korištenja i slično to koristiti? Ako recimo nađem karikaturu i ja bih iskoristio samo glavu a sve ostalo sa slike obrišem, dali to smijem? Ili moram tražiti pravo?

 

Drugo pitanje je dali za te karikature ne od vlasnika nego od osobe koga one predstavljaju mogu biti tužen nekom osnovom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

autorsko djelo je zaštićeno samim automatizmom, time što je stvoreno. dakle, ti ne bi smio koristiti to autorsko djelo u njegovoj cijelosti. međutim, ako uzmeš elemente tog autorskog djela i stvoriš novo djelo, onda je to novo djelo tvoje autorsko djelo koje je također štićeno automatizmom.

 

međutim, savjetujem da bez obzira na to pitaš autora karikature smiješ li se koristiti elementima karikature bez naknade i smiješ li je preinačiti. ako ti on to pisano dopusti, bez brige si.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija