Jump to content

javna objava poslovne tajne

darko85

Preporučene objave

Poštovani.

Molim za pomoć pošto sam dobio prijetnju za objavu poslovne tajne.

Naime, U određenoj facebook grupi tražio sam cijenu za određeni programski proizvod. Javila se osoba koja je naglasila da ima taj proizvod. Napominjem da se radi o fizićkoj osobi. Nakon toga sam istoj poslao privatnu poruku u kojoj me zanima cijena tog istog proizvoda.

Osoba mi je u poruci poslala cijenu i određene uvijete održavanja proizvoda. bez ikakve napomene da se radi o službenoj ili pravnoj ponudi i bez izjave o privatnosti ili tajnosti iste.

Zgrožen cijenom, objavio sam istu u grupi gdje sam tražio pomoć. Navedena osoba se prijeti tužbom.

Ima li osnove? I da li je prema navedenom prekršen ikakav zakon RH ,

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Prvo hvala na pomoci.

Ne zeli nista. Jako je ljut sto sam detalje njegove ponude iznio javno i uz napomenu da je cijena cista pljacka :)

Ova prijetnja da će vas tužiti zbog otkrivanja poslovne tajne je nebuloza.

To jednostavno nema veze niti sa zdravom pameti niti sa zakonom niti sa poslovnom praksom.

Tvrtke i pojednci najnormalnije u svom poslovanju dobivaju poslovne ponude i troškovnike, te ih pokazuju npr. konkurenciji u pregovorima. Osobno sam to radio bezbroj puta, i svakoga tko bi mi zbog toga prijetio tužbom 'zbog objave poslovne tajne' glatko bih odmah sterao u 3 PM i uputio ga da će popušit kaznu zbog obijesnog parničenja.

Praktično i ne postoji kazneno djelo u tom smislu.

E sad,morate biti svjesni da svatko može tužiti bilo koga za praktično bilo što. To uopće ne znači da je tužba utemeljena.

Dotični ako se posavjetuje s odvjetnikom eventualno bi vas mogao tužiti za neke druge stvari.

Primjerice za javno sramoćenje.

Ako ste već objavili vrstu usluge i cijenu, niste morali objaviti i ime ponuđača.

Iako, ja niti tu ne vidim kako javna objava nečeg takvog može biti sramoćenje. Ako se netko bavi nekim poslom, javna objava usluge i cijene je besplatna reklama.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija