Jump to content

Ugovor o kupoprodaji-koliko primjeraka


huskybucka

Preporučene objave

Zanima me, koliko je potrebno ovjerenih ugovora za kupoprodaju zemljista?

Ja tvrdim suprotnoj strani da je dovoljan 1original koji ide u zemljisne knjige, i 2kopirana primjerka da ostanu prodavacu i kupcu,

Dal je to tocno?

 

Ja svakom kupcu preporučujem da napravi najmanje tri primjerka ako kupuje zemljište, a 5-6 primjeraka ako kupuje kuću ili stan. Ovjera potpisa kod JB je cca 46 kn, a svaka slijedeća ovjerena kopija koja se odmah napravi je 20-tak kn. Ali ako se kopija radi naknadno, mnogo je skuplja.

Trebate primjerak za gruntovnicu, ali možda i za katastar, ako nisu povezani. Na katastru možete predati kopiju, ali će vas možda nakbnadno zvati da date original an uvid , iako ste ga odmah kod predaje već pokazali (meni se to nekoliko puta dogodilo).

Treba vam primjerak i za poreznu. I to može biti kopija, ali bilo bi dobro da imate jedan original na koji će vam poreznik udariti onaj veliki zeleni žig da je plaćen porez.

I to si onda spremite, jer nikad ne znate hoće li vas za pet godina zvati da dokažete da ste platili porez.

 

Za kuću vam treba još nekoliko primjeraka za prijenos komunalija. I tu je dovoljna kopija, ali često traže uvid u original.

 

Zašto se zbog uštede nekoliko desetaka kuna dovestiu situaciju da naknadno potrošite stotine kuna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Pozdrav svima, evo trebala bi mi mala pomoć. Kupujemo stan, međutim dio stana ide na kupoprodajni ugovor, a dio stana ide preko darovnog ugovora. Tako nekako riješavamo situaciju. Znači kupoprodajni mi trebaju 2 originala i 2 kopije(ovjerene), koliko mi treba darovnih ugovora. I dali netko zna jeli cifra izlaska na teren javnog bilježnika regulirana zakonom, udaljenost javnog bilježnika i mjesta potpisa ugovora 14km nekih 10min vožnje. Unaprijed hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija