Jump to content

Tužba- medicinsko pravo

Mirela30

Preporučene objave

Molila bi neku dobru dusu da mi odgovori jer me ovo muci vec dugo vremena.

Evo ovako:

Ja sam prije 4 godine pokusala ucinit suicid uz to dobila i dijagnozu. Prva psihijatrica mi nije dala nikakvu dijagnozu, medutim ja sam trazila drugoga da mogu pricat s doticnim i ona (druga psihijatria) je nastupila vrlo drsko ja sam naravno rekla da odakle joj pravo da se tako ponasa, da je nepristojna itd itd i zavrsila s dijagnozom bipolarnog poremecaja iako nismo ni razgovarale o nicemu , zadrzala se 5 minuta. Prvo za dat uopce tu dijagnozu treba ustanovit epizode manije i depresije (6 mjeseci) ima odredena procedura, a ja u 5 minuti obiljezena. Na kraju ja za ovo nisam znala dok nisam izasla iz bolnice i vidila karton.

Jos sam na nalazu nasla napisano 2 pokusaja suicida??

Ja ne nijecem da je bilo jednog, ali 2? Ne znam ko uopce ima ovakve ovlasti. Mene ovo muci jako. Tada sam bila maloljetna. Nikad nikave ljekove nisam uzimala i nemam nikakvih problema psihickih.

A razlog suicida je fizicko zlostavljanje, tocnije dozivljeno ponizenje. Momak me davio, ne bi to bilo toliko strasno da u jednome trenutku sam jedva disala i osjecala sam se bezvrijedno i ponizeno, odluka je bila impulsivna. U tome trenutku da jedva disem dotakla sam dno. Naravno , ni to doticnoj nisam rekla. Naravno ne bi to ponovila, ali nikome ne daje za pravo izmisljanje. A da ne govorim da sam dozivila prijetnje od psihijatra ( jedna, zloupotreba polozaja).

Moze li mi ko rec sta da ucinim? Zelim tuzit doticne i mislim da imam jake dokaze. Prvo; procedura je prekrsena. Drugo; ne moram ni govorit. Zelim da sudskim procesom ustanovim da je sve ovo neosnovano i da se izbrise iz medicinske povjesti, posebno nesto sto se nije desilo.

Molim nekog da mi savjetuje sto ucinit? Kako utuzit? Dali mi se odvjetnik moze bit dodjeljen besplatno jer nemam primanja, na fakultetu sam. Dali imam sanse na sudu ikakve?

Nazalost sve ovo bi me moglo kostat zanimanja kojim se zelim bavit pa je od izuzetne vaznosti i ova nepravda me bas boli ponekad.

Unaprijed se iskreno zahvaljujem na odgovoru.

Dijeli na drugim stranicama

Mirela, prije svega žao mi je da ste prošla to što ste prošla i da ste došla do te autodestruktivne razine, koja u pravilu nikad nije rješenje.

Što se vašeg upita tiče, recite je li vama propisana kakva terapija, jeste li je provodili i je li rezultirala uspjehom odnosno izlječenjem?

Ne, nisam nikada uzimala nikakvu terapiju iako ona je bila prepisana, ne sjecam se sta, znam da su bile neke tablete.

Normalno sam na fakultetu , nikakvih problema, to sta se desilo je iza mene, ali problem je medicinska povijest koja mi je problem pri radu u struci, tocnije dijagnoza za koju znam da ne postoji u mom slucaju, a ni slucaj.

Mogu li sto ucinit pod tim pitanjem ? Zanima me kako pravnim putem istjerat pravdu (naravno ako je ima). Gore sam vec navela ionako da nikakvu terapiju nisam uzimala. Ne bitno, bila je najbolesnija osoba (sto nisam ) ali npr: dijagnoza nije data sukladno propisanim , cak i ona zna te propise jer ih je izdala zdravstvena organizacija. Drugo; odakle uopce nekome pravo napisat u kartonu 2 suicida , a jedan se desio.

Kad je zastara postupka? Mama mi je umirovljena pravnica stoga nju ne pitam jer zakoni se mjenjaju, a nije vise u toku, stoga uopce ne shvacam kako je relevantno dali ja uzimam terapiju. :/

Moze li kakav savjet kakvu tuzbu na podignem? Prvatnu... ? Dali imam pravo na odvjetnika? Dali ako dignem jacu tuzbu uz trazenje odstete (naravno cilj mi bi onda bila samo nagodba brisanje podataka koji se nisu desili)? Dali se u nasem sistemu prihvaca nagodba medu strankama? Sigurno imam dokaze za ovo jer kao prvo pise u nalazu koliko se puta sastala sa mnom! Drugo kako pokusat 2 suicida odjednom ? Dobro odlucila sam sta se tice togaa s mamom kontaktirat ljecnika jer se mozda desila pogreska neka. Nije nista ovo tesko dokazat , ali dosli bi mozda sudskim procesom do uvida korumpiranosti sustava, stoga me zanima kakve su mi sanse jer dizem parnicu, a stvarno bi molila pomoc-

Moram priznati da ne vidim ovdje rješenje u "tužakanju", već unutar procedure koja se tiče liječničke struke. Da li se retroaktivno to (evidencija kartona) može mijenjati, nije mi poznato, ali se svakako može ustanoviti prestanak bolesti. Znam da vam to možda nije najidealniji scenarij, ali smatram da ćete teško ostvariti bolji, pogotovo post festum 4 godine. Trebalo je reagirati u tom trenutku, zatražiti drugo mišljenje i to najbolje od bolnice specijalizirane za konkretnu vrstu problema.

Jasno, možete angažirati odvjetnika, pokazati mu svu dokumentaciju i zatražiti mišljenje.

Hvala na odgovoru. Tada sam bila maloljetna mozda se na to mogu izvuc. Ne znam, jako me muci ova situacija ovih dana.. Ne znam sta cu i ovo je povreda ljudskih prava na neki nacim. Tesko cu se pomirit sa ovom situaijom uopce.

Problem je sta nismo reagirali to sta me mama uvjerevala (ona je misla da je tako) da se maloljetnicima to brise i sad ispada da nije tako.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija