Jump to content

Raskid punomoći dane odvjetniku


Sanja Vuk

Preporučene objave

Imala sam prometnu nesreću i još u bolnici jedan od liječnika sugerirao mi je da dam punomoć odvjetniku kojeg on preporučuje. To sam i učinila jer sam tada mislila da ću bolje proći s odvjetnikom. Dostavila sam mu 5 od 30 liječničkih nalaza (koliko sam u konačnici skupila) te 8 mjeseci nisam imala kontakta s njim. Odštetni sam zahtjev sama sastavila i predala osiguranju bez ikakvih njegovih savjeta ili sugestija. Kontaktirao me prije nekoliko dana u vezi mog slučaja i tada sam izrazila želju da razvrgnemo punomoć. Zaprijetio mi je da će mi kao preduvjet ispostaviti račun. Zanima me ima li on pravnih temelja za ispostavljanje računa s obzirom da nije bilo nikakvih njegovih angažmana te jesam li davanjem punomoći odvjetniku izgubila pravo da sama podnosim odštetni zahtjev čak i prije eventualnog sudskog spora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaprijetio mi je da će mi kao preduvjet ispostaviti račun. Zanima me ima li on pravnih temelja za ispostavljanje računa s obzirom da nije bilo nikakvih njegovih angažmana te jesam li davanjem punomoći odvjetniku izgubila pravo da sama podnosim odštetni zahtjev čak i prije eventualnog sudskog spora?

 

kao što si mu dala punomoć tako je možeš i otkazati. pismeno (preporučeno i sa povratnicim ) pošalješ dopis kojom otkazuješ odvjetniku punomoć (od dd,mm.gg) za zastupanje zbog naknade štete po prometnoj nesreći. o otkazu punomoći obavjesti nadležni sud.

za svaku poduzetu radnju pred sudom odvjetnik ti može ispostaviti račun (mora ako niste napravili ugovor o zastupanju). prije svake radnje odvjetnik bi trebao kontaktirati stranku koju zastupa.

uz odvjetnika možeš biti na raspravi i iznosoti čenjenice i dokaze pa i ispraviti navode odvjetnika. ne gobiš pravo sam se zastupati, podnijeti tužbu, ili opunomoćiti drugog odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija