Rijeka2014 objavljeno: 30. srpanj 2015. Dijeli objavljeno: 30. srpanj 2015. Poštovani, molim za savjete i pomoć. Radim u dvije škole na neodređeno i trenutno sam na roditeljskom dopustu, od listopada prošle godine. Moj je suprug dobio ponudu za puno bolje radno mjesto te ju je odlučio prihvatiti. Radi se o tome da je zbog njegovog novog posla potrebno seliti u drugi kraj Hrvatske. Pošto bi on trebao početi raditi za dva mjeseca, ne znam što mi je činiti sa svojim zaposlenjem. Puno bi mi značilo da mi netko da savjet kako pristupiti otkazivanju ugovora o radu, a da prođem što povoljnije. Kod ovih sam poslodavaca zaposlena tri godine. Dakle, trebam li zamrznuti roditeljski dopust pa odrađivati otkazni rok? Ili tražiti sporazumni prekid ugovora o radu? Postoji mogućnost da me jedna tvrtka po preseljenju zaposli na određeno radno vrijeme kako bih stekla prava na naknadu s hzzo. Ili postoji neko drugo rješenje pošto mi suprug dobiva posao? Sve u svemu, pritišće me vrijeme, a ja ne znam koje su mi mogućnosti. Svakako ne bih željela dati otkaz, odseliti i nemati nikakva prava, a da ih mogu ipak nekako steći. Također se bojim da mi poslodavci neće dobro reagirati što odlazim te da će me doslovce zatrpati poslom u otkaznom roku ili na bilo koji drugi način otežati mi odlazak. I da još napomenem, ove godine nisam koristila godišnji odmor. Molim sve koji mi mogu dati mudre savjete da mi na taj način pomognu. Puno hvala!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.