DemetraM objavljeno: 30. srpanj 2015. Dijeli objavljeno: 30. srpanj 2015. Poštovani, Imam priznatu profes. bolest od 2013. Nakon vještaćenja na HZMO u 2. mj. 2014. dobila sam rj. "neposredna opasnost od nastanka invalidnosti" i zakonsko pravo na promjenu radnog mjesta. Od tada sam na poslu izuzeta od rada (16 mjeseci čitam knjigu na poslu) te mi je od prosinca 2014. lij. nalaz EMNG u blagom poboljšanju (imam sindrom karpalnog tunela) Poslodavac je zahtijevao reviziju vještaćenja na HZMO koju sam obavila prije mjesec dana te mi sada novo rješenje glasi kako "ne postoji smjenjenje radne sposobnosti". Poslodavac sada traži objašnjenje gdje je nestala opasnost od nastanka invalidnosti, traži da u rješenju bude navedeno kako "neposredna opasnost više ne postoji". Pokušala sam objasniti da se terminologija medicinskog vještaćenja promijenila u prosincu 2014. donošenjem nove Uredbe o metodologiji vještaćenja. Objasnila sam kako rješenja mogu glasiti; a) ne postoji smanjenje radne sposobnosti, b) postoji neposredna opasnost od nastanka smanjenja radne sposobnosti, c) postoji smanjenje radne sposobnosti uz preostalu radnu sposobnost jer se može osposobiti profesionalnom rehabilitacijom za druge poslove s punim radnim vremenom, d) postoji djelomični gubitak radne sposobnosti, e) postoji potpuni gubitak radne sposobnosti ali poslodavac ne prihvaća i traži od mene da odem na liječnički pregled na Medicinu rada. Moje pitanje glasi: moram li ići na vještaćenje radne sposobnosti na Medicinu rada kada imam ovo od hijerarhijski višlje institucije? Ako su ovlašteni vještaci HZMO uvidom u moju novu medicinsku dokumentaciju ocjenili da više ne postoji opasnost od nastanka smanjenja radne sposobnosti (a jesu) kada bih nastavila raditi na prijašnjim poslovima, kakvo bi mišljenje trebao donijeti liječnik Medicine rada? Napominjem kako poslodavac inzistira da netko napiše izrijekom da neposredna opasnost od nastanka invalidnosti više ne postoji jer ovo rješenje "ne razumije" (tvrdi kako ovo rješenje znači da nisam za mirovinu!! Zahvaljujem na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
DemetraM odgovoreno: 1. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2015. Zna li itko odgovor na moje pitanje, pravnici pomozite!! Moje pitanje glasi: moram li ići na vještaćenje radne sposobnosti na Medicinu rada kada imam ovo Rješenje od hijerarhijski višlje institucije? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
josip88 odgovoreno: 3. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 3. kolovoz 2015. Pozdrav svima , ispričavam se unaprijed nisam nikad koristio forum . Molim za pomoć , radim u jednoj telekomunikacijskoj firmi duže godina voditelj sam dućana te sada nakon dugotrajnih prijetnji od strane poslodavca došao je na ideju da meni i kolegama skine sa plaće 25 % zbog neispunjavanja plana pretplata . Zanima me ima li on pravo na takvo što ??? Zadati nedostižan plan te skinuti sa plaće iznos koji mu se hoće . hvala na odgovorima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.