Jump to content

Molim za pomoc


Bozo71

Preporučene objave

Prije mjesec dana prijateljica me molila ako mogu da joj kupim frizider na rate putem Diners kartice. Dogovor je bio,( posto je ona u postanarima) da ce mi ukupnu svotu novca vratiti kroz desetak dana. Jer je u biti to iznos stanarine. Kako se nakon dvadeset dana nije javljala poslao sam joj poruku.. nasto je ona odgovorila da nemoze vratiti novce i da nezna kad ce ih vratiti.

Zanima me dali ja smijem otici po svoj frizider.. nezelim podizati privatnu tuzbu.. to ce trajati mjesecima, a meni je taj novac neophodan. jednostavno otici i zatraziti svoju imovinu jer se nije pridrzavala svoje rijeci.. napomena: na dan kupnje frizidera dala mi je 200 kuna. Vrijednost frizidera 2590 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I te poruke svakako čuvajte, jer će biti dokaz.

 

Ali shvatite da vaš odlazak tamo može završiti s kaznenom prijavom za protupravnu naplatu, što je vrlo ozbiljno kazneno djelo. Dal vam se isplati takav rizik, kad i sami kažete da, ukoliko vam neće dati frižider dobrovoljno, idete na policiju? Pazite, ona će moći i slagati da ste je vi pokušali prisiliti na predaju frižidera. I to će biti dovoljno.

 

Vaša odluka, ali sugeriram vam da radije podnesete kaznenu prijavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovakvom slučaju, DORH u pravilu traži od podnositelja određeni dokaz da je pokušao naplatiti dugovano, u protivnom odbacuju kaznenu prijavu s obrazloženjem da se radi o građansko-pravnom odnosu, tako da je prvi korak ipak pokušaj naplate, ali za to treba imatii i dokaz, za što u pravilu služi dostava poštom preporučeno s povratnicom dopisa u kojem se okrivljeniku daje rok od 8/15 dana da plati/vrati dugovano ili ide kaznena prijava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija