Jump to content

obitelj i pravo

bhor50

Preporučene objave

Žena i ja smo u braku 26 god.Počeli smo od nule.Ušli smo u brak u podstanarskoj sobi koju smo nakon kraćeg vremena zamijenili sa životom u kući njene mame Oboje smo jako puno ulagali u tu kuću i danas je to ugodan objekt za život Živimo odvojeno od njene majke pod istim krovom,znači poseban ulaz odvojena struja voda itd.Dakle živimo u kući njene majke pa me zanima sljedeće.

Mi smo pred rastavom i zanima me moje pravo i sudbina sta će se desit nakon rastave.Čitav svoj radni vjek sam posvetio u taj objekata što fin

i što materijalno i izvodio razne gradišćanske zahvate.Ona SAD mene želi izbaciti iz te kuće samo tako jer su nam poremećeni bračni odnosi.

Dakle kuća nije ni moja ni njena ali tu živimo već 25 god u to smo sve uložili i SAD da završim na cesti kao klosar.molim nekog da me uputi sta da radim..jer ja stvarno nemam kuda..

Dijeli na drugim stranicama

Trenutno vas štiti (su)posjedovna zaštita i na silu vas izbaciti ne može ni punica. Ali, jasno je da sudskim putem punica (ne supruga, jer ona nije vlasnik) može doći do toga da vas se iseli.

Glede ulaganja, situacija nije baš povoljna po vas. Naime, dograđivanjem odnosno preuređivanjem i ulaganjem se sukladno Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, ne može steći vlasništvo nikako (osim ako vlasnik kaže drugačije, a u vašem slučaju najvjerojatnije neće), ali ulagatelj ima pravo od vlasnika tražiti povrat učinjenih ulaganja, sukladno pravilima obveznog prava, no tu postoji problem zastare, a u vašem slučaju primjenjivao bi se opći zastarni rok od 5 godina od učinjenih ulaganja, što biste trebali dokazati određenim računima, a imajte na umu kako biste mogli potraživati 1/2 učinjenih ulaganja, jer druga polovica, obzirom su ulaganja učinjena u braku otpada na suprugu. Plus što vama u korist ne ide ni odluka VSRH Rev 580/07-2.

Jedino što je sigurno da možete trenutno "kupiti" vrijeme do izbacivanja. Ostalo je vrlo, vrlo upitno.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija