Jump to content

Ako dam otkaz moram platiti za 'obrazovanje'


Radnik1122

Preporučene objave

Postovanje, nalazim se u situaciji da zelim dati otkaz, iz xy razloga ali u ugovoru o radu mi stoji da ako dam otkaz, moram platiti poprilicnu svotu jer je tolko navodno poslodavac ulozio u moje obrazovanje. Naravno nikakvu potvrdu niti certifikat nisam dobio niti je u mene ista ulozeno, vec sam poslan raditi u drugu firmu i tamo ucio i radio (tamo isto nisam imao nikakav formalni trening i preko godinu dana vec idem tamo na posao). Zanima me dali postoje pravne osnove po kojima on mene moze traziti daj novac?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obvezno sklapanje i obvezni sadržaj ugovora

Članak 248.

(1) Ako je netko po zakonu obvezan sklopiti ugovor, zainteresirana osoba može zahtijevati da se takav ugovor bez odgađanja sklopi.

(2) Odredbe propisa kojima se, djelomično ili u cijelosti, određuje sadržaj ugovora sastavni su dijelovi tih ugovora te ih upotpunjuju ili stupaju na mjesto ugovornih odredbi koje nisu u skladu s njima.

 

poslodavac bi trebao dokazati ulaganje. pokušaj tužbom tražit utvrđivanje ništavnim djelova ugovora o radu (ulaganje koje je fiktivno )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija