stjepo91 objavljeno: 6. kolovoz 2015. Dijeli objavljeno: 6. kolovoz 2015. Pozdrav, nadam se da će te mi moći bar malo pomoći. Napokon mi je došao poziv za glavnu raspravu s općinskog suda nakon par godina čekanja. ZAnima me da li itko ima iskustva s sličnim slučajevima i da li je moguće ukoliko strane se ne dogovore u međuvremenu da ta glavna rasprava bude i jedina, ili se to više puta dogodi? Ukratko, priča ide ovako,krenuli mi kupit kuću od čovjeka, dogovorili na rate, dali prvu ratu, stvar se zakomplicirala, nisamo dali više novaca i na kraju ih tužimo da nam vrate novce. (ako nije problem bez prodika, da smo trebali napraviti ovo ili ono, što je tu je) Stvar je malo kompliciranija, ali sad da ne idem u detalje. Znam da je tu sigurno veliki raspon i svaki slučaj je poseban, ali ja uopće nemam osjećaj a) koliko takav postupak bi mogao trajati do kraja (koliko rasprav i vremena) b)u slučaju gubitka koliko mogu biti sudski troškovi koji bi morali platiti c)očigledno da mi treba odvjetnik i o kolikim ciframa tu govorimo, recimo ''samo'' da mi netko pogleda papira i kaže kakve su mi šanse na sudu i za cijeli postupak? Eto hvala, ako mi netko može malo pomoć bi bi zahvalan! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 6. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 6. kolovoz 2015. a) Nemoguće za precizirati, jer odgovor ovisi o nizu faktora. Može biti u mjesecima, ali i godinama. b) Ovisi o vrijednosti predmeta spora (iznos novca kojeg potražujete), koji služi kao orijentir za Odvjetničku tarifu prema kojoj se izračunavaju nužni troškovi stranke. c) Vidite pod b). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stjepo91 odgovoreno: 6. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 6. kolovoz 2015. vrijednost spora je oko 10 000 eura hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 6. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 6. kolovoz 2015. Link na Odvjetničku tarifu. Svaka radnja u postupku iznosila bi 1.000,00 kuna + PDV od 25% (ako je odvjetnik protivne strane u sustavu PDV-a). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stjepo91 odgovoreno: 6. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 6. kolovoz 2015. Jel to želiš reći da svako ročište (rasprava) na sudu bi koštala 1.000,00 kuna + PDV od 25% kao troškovi odvjetnika ili su to ''sudski troškovi'' koje na kraju mora netko platiti? Oprosti ako zvućim blesav, ovo mi je prvi susret s pravnim sustavom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 6. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 6. kolovoz 2015. I vaš odvjetnik i suprotne strane - da, a sud bi odlučio koji su bili nužni troškovi (strane koja bi uspjela, a koje bi strana koja izgubi bila dužna naknaditi), iako tu svako ročište definitivno spada. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.