Jump to content

poziv za glavnu raspravu, vlasništvo kuće

stjepo91

Preporučene objave

Pozdrav,

nadam se da će te mi moći bar malo pomoći.

Napokon mi je došao poziv za glavnu raspravu s općinskog suda nakon par godina čekanja.

ZAnima me da li itko ima iskustva s sličnim slučajevima i da li je moguće ukoliko strane se ne dogovore u međuvremenu da ta glavna rasprava bude i jedina, ili se to više puta dogodi?

Ukratko, priča ide ovako,krenuli mi kupit kuću od čovjeka, dogovorili na rate, dali prvu ratu, stvar se zakomplicirala, nisamo dali više novaca i na kraju ih tužimo da nam vrate novce. (ako nije problem bez prodika, da smo trebali napraviti ovo ili ono, što je tu je)

Stvar je malo kompliciranija, ali sad da ne idem u detalje.

Znam da je tu sigurno veliki raspon i svaki slučaj je poseban, ali ja uopće nemam osjećaj

a) koliko takav postupak bi mogao trajati do kraja (koliko rasprav i vremena)

b)u slučaju gubitka koliko mogu biti sudski troškovi koji bi morali platiti

c)očigledno da mi treba odvjetnik i o kolikim ciframa tu govorimo, recimo ''samo'' da mi netko pogleda papira i kaže kakve su mi šanse na sudu i za cijeli postupak?

Eto hvala, ako mi netko može malo pomoć bi bi zahvalan!

Dijeli na drugim stranicama

a) Nemoguće za precizirati, jer odgovor ovisi o nizu faktora. Može biti u mjesecima, ali i godinama.

b) Ovisi o vrijednosti predmeta spora (iznos novca kojeg potražujete), koji služi kao orijentir za Odvjetničku tarifu prema kojoj se izračunavaju nužni troškovi stranke.

c) Vidite pod b).

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija