dgrey objavljeno: 12. kolovoz 2015. Dijeli objavljeno: 12. kolovoz 2015. Suvlasnik sam polovicu obiteljske kuce ( jednog stana) dobivene 25% naslijedstvom i 25% darovnim ugovorom još uvijek živuće majke. Na isti način drugu polovicu naslijedila je i dobila moja sestra. Kako je kuća izgrađena u nešto većim gabaritima od građevinske dozvole te su izgrađene gospodarske zgrade i garaža bez građevinske dozvole ( imaju više od 50m2), usmenim, nažalost ne i pisanim dogovorom sa sestrom krenuo sam u postupak legalizacije. Zahtjev je predan u zakonskom roku iz praktičnih razloga na moje ime, naime stanujem u svojoj polovici zgrade, a sestra u obližnjem gradu. Kad su arhitekt i geomatar napravili sve potrebno za legalizaciju, sestra je odbila platit svoj dio. Izričita je u tvrdnji kako ne želi legalizaciju. Obzirom na dosadašnje troškova kao i one buduće koji će nastati slijedom postupka legalizacije, molim za savjet što učiniti i kako od suvlasnika naplatit dosadašnje i one buduće troškove oko legalizacije. Zahvaljujem na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
virtalni odgovoreno: 12. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 12. kolovoz 2015. platiti sve, čuvati račune, tužiti, i naplatiti ovhom na toj polovici nekretnine? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dgrey odgovoreno: 12. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 12. kolovoz 2015. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.