Jump to content

branitelj po službenoj dužnosti


nina22

Preporučene objave

poštovani, molila bih Vas za pomoć.

 

dakle, muž mi je prije 4 godine uhićen zbog povrede članka 317. st. 2 KZ-a (o tome kako je nevin i slično neću pričati u ovoj temi, al postavit ću pitanje na forumu ako mi netko uspije pomoći oko dokazivanja, to ćemo nadam se uspijeti dokazati u parnici,).

Pri uhićenju dobio je branitelj po službenoj dužnosti, no, pošto je od tada prošlo 4 godine, njegov odvjetnik je rekao kako je zakon promjenjen, te on nije siguran ima li pravo na besplatnog odvjetnika ili će mu pak morati naplatiti...

moje pitanje glasi, da li kao nezaposlen, nekretnina nema, ima jedino motor, ima pravo na besplatnog odvjetnika po tom novom zakonu, te o kojem se zakonu radi kako bih i sama mogla pročitati da li udovoljava kriterijima potrebnim za branitelja po službenoj dužnosti????

 

Unaprijed hvala,

detalje oko slučaja te pomoć oko dokazivanja zatražit ću na nekoj sličnoj temi, te ako itko ima ikakva iskustva s navedenim kd nek mi se javi na pp, jer pošto se radi o policijskom službeniku, znam i sama da ćemo morati ima stvarno jake argumente, jer je nakon kritičnog događaja policija posjetila potencijalne svjedoke koji danas tvrde kako ništa ne znaju, te ne žele svjedočiti u našu korist....

 

veliko hvala još jednom,nadam se da Vas nisam puno ugnjavila, te da ćete mi pomoći :mase1:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega, dajte malo pojasnite je li suprugu postavljen branitelj ex offo, tj. po službenoj dužnosti (i ako jeste, iz kojeg razloga, piše vam u rješenju), ili pak se tu radi o branitelju na teret proračunskih sredstava (iz razloga lošeg financijskog stanja)? Jer malo ste mi kontradiktorna u svojem prvom postu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda se ne radi o branitelju po službenoj dužnosti (isključivo obvezna obrana), već branitelju na teret proračunskih sredstava, što je drugačije.

 

Neovisno o ZKP-u po kojem se vodi postupak (starom ili aktualnom), pravila se nisu nešto pretjerano mijenjala (aktualni ZKP je to malo bolje razradio, ali suština je ostala ista), tako da ne razumijem ovo o čemu odvjetnik priča, osim ako mu je cilj da zaradi. Uostalom, taj branitelj je postavljen od strane Predsjednika suda i tako dugo dok nije razriješen rješenjem, ostaje branitelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam bila s njim kod odvjetnika niti sam istraživala predmet,a mm mi je to tako rekao,pa sam odmah postavila pitanje na forum. i ja sad kad pred sobom imam rješenje, tj. kad sam konačno pronašla papire, vidim o čemu se radi, pa se ispričavam na ishitrenom postu, al malo sam se šokirala kad je poziv stigao.

mm mi je pričao o tome, al nikad nisam ulazila u pojedinosti, jer je on mislio kako optužnica i neće biti potvrđena, te i nije prisustvovao potvrđivanju optužnice, već je sve prepustio odvjetniku a kako se sve to događalo dok još i nismo bili u ozbiljnoj vezi, tek sad se moram uhvatiti u koštac s predmetom, tako da ću malo maltretirati ekipu s foruma, kako bih uspjeli doći do oslobađajuće presude.

hvala G-man ;);););)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tek sad se moram uhvatiti u koštac s predmetom, tako da ću malo maltretirati ekipu s foruma, kako bih uspjeli doći do oslobađajuće presude.

hvala G-man ;);););)

Oslobađajuću presudu može ishodit samo odvjetnik koji ispred sebe ima kompletnu dokumentaciju cijelog slučaja.

 

Što se tiče svjedoka njih nitko ne pita da li žele ili ne žele svjedočit jer će o tome odlučivat sudac.Treba ih samo navest kao svjedoke i tražit od suda da ih kao takve prihvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija