ka..lu objavljeno: 19. kolovoz 2015. objavljeno: 19. kolovoz 2015. Dakle, radi se o sljedećem, nakon prekida radnoga odnosa nisam se prijavio na hzzo i tako izgubio pravo na zdravstveno. Dobio sam ponudu za posao u inozemstvu te oni traže da moram biti 30 dana prije početka rada osiguran u RH. Zanima me ako pronađem nekoga da ima obrt na koliko me minimalno može prijaviti - odjaviti (dana, sati), da bi ponovo stekao pravo na obavezno zdravstveno osiguranje? Pošto ću malo teže naći nekoga s dobrom voljom da me tako prijavi dali je moguća (jednostavnija) prijava u domaćinstvu ili kućanstvu? Koji je postupak kod prijave u domaćinstvu? Hvala Citiraj
hurus odgovoreno: 19. kolovoz 2015. odgovoreno: 19. kolovoz 2015. ka..lu, nema ograničenja u broju dana prijavljivanja u radni odnos. Dakle možete biti prijavljeni i jedan dan. Što se prijave kod nekog obrtnika tiče? Najbolje je da nađete neki posao na mjesec dana i ostvarite potrebno. Za prijavu " u kućanstvu" nisam čuo. Nazovite nadležni hzzo. Nije mi jasno zbog čega niste ostvarili svoje pravo da se prijavite u roku od 30 dana? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.