Jump to content

prijetnja

nonatrefa

Preporučene objave

Postovani,

U obitelji, siroj, imam psihopatu koji cijeli zivot misli da su svi protiv njega te da im je osnovni cilj u zivotu kompromitirati njega i osjeca se ugrozen. Naravno da je sve to neosnovano ali kako je u pitanju tezi poremecaj nista se ne mijenja. Na taj nacin maltretira cijelu obitelj iako se nastojimo svi maknuti sto dalje. Svako malo se pojavi jos jedna paranoidna situacija u kojoj dolazi do verbalnih, tekstualnih sukoba,prijetnji.... Do sada, u zivotu tog psihopate, nije bilo vecih fizickih sukoba- jedino je pokazao agresivnost kad je siguram da njegov zivit nije ugrozen, tj kad je nadmocan a sklon je i podmuklom djelovanju ( radi u vojsci i uz to jos svasta fantazira o mrezi svojih ljudi koji rade za njega protiv nas,......sve nesuvislo ). Ne vidim razloga za trpljenje takvog ponasanja i ne zelim se misliti o tome sto je u stanju napraviti te me zanima sto zakonski mogu napraviti da mu onemogucim ikakvu interakciju sa svojom uzom obitelji. Hvala Vam

Dijeli na drugim stranicama

Ne znam koliko bih godina unatrag trebala ići....Ovo mu je treći brak, u koju god obitelj ušao - ubrzo su svi "bili protiv njega", a uz sve to i mi, kao obitelj koja je u to bila uvučena nekakvim kontaktiranjem. Dakle , manje više svima. Za ono što ja znam od nekih incidenata je to da je pretukao susjeda koji je bio neki dobroćudni lokalni siromah kojemu je obitelj u kojoj se tada nalazio pomagala....Ne znam što mu je mogao skriviti a i pretukao ga je u krevetu, dok je ovaj spavao ili bio pijan...ne znam točno, ali kukavički u svakom slučaju. Ne mogu predvidjeti na što je sve sposoban, očito je kukavica ali takvi djeluju podmuklo. Trenutno je pun nekih vjerskih fanatičnih citata o "naplati" zlodjela...... Mislim da nema nekih granica u suludim konstrukcijama u glavi jer je takav i prema vlastitoj djeci iz bivšeg braka. Tipično ponašanje psihopata, traži nešto što je nekome najvrjednije i onda krene po tome, iako je možda tu osobu, na koju se odnose uvrede i prijetnje, vidio kratko ili jedanput ili je uopće ne poznaje. Nekad zna na porukama biti jak u prijetnjama, ali ne određeno što će napraviti..nego "s vama ću kasnije"..."tebi se još nisam obratio, a kad budem znat ćeš"....Ne znam smijem li to samo ignorirati ako naklapanja psihopate kukavice ili moram reagirati?

Nekad zna na porukama biti jak u prijetnjama, ali ne određeno što će napraviti..nego "s vama ću kasnije"..."tebi se još nisam obratio, a kad budem znat ćeš"....

Ovo nisu prijetnje u smislu kaznenog djela prijetnje. Prijetnja mora biti konkretizirana, dakle riječima "ubit ću te, prebit ću te" i slično ili gestama prelaskom ruke preko grkljana (sugerirajući klanje) ili "pucanje" rukom u smjeru žrtve.

Vezano za problem, ukoliko on jeste nasilan, pozvati policiju svaki put, također poslati dopis MORH-u, jer ovakvo ponašanje "zeleni dečki" ne gledaju s odobravanjem, dapače, koštat će ga posla. A možda se i smiri.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija