Jump to content

Dugovi i privatna tužba


Glucic

Preporučene objave

Pozajmio sam odredenu sumu novca 4000 kuna drugoj osobi koja je taj novac uplatila putem money transfera. Napisan je rukom pisani ugovor u dva primjerka uz jos jednog svjedoka. Buduci da se duznik ne obazire na svoju obavezu vracanja duga znima me je li uopce izgledno podizanje privatne tuzbe i dali se to isplati obzirom na visoke troskove suda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ko je pisao ugovor ?

 

dužnika pozovi na povrat zajma (pismeno preporučeno i sa povratnicom)

Prije svega hvala za brz komentar.

Vec sam poslao i dobio pvratnu potvrdu o prijemu zahtjeva i to u roku od mjesec dana. Rok se blizi kraju a duznik i dalje ne odgovara. Ugovor sam napisao ja u prisustvu duznika i jednog svjedoka.svi smo unijeli osobne podatke datum i potpis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto se tice samog ugovora podatke sam ja unosio a dužnik i svjedok su mi čitali.

Ja sam svjestan toga da se jedino sudskom tuzbom nesto moze napraviti. Ono sto me brine jeste visina toskova sudjenja. Pogotovo ukoliko moram angazirati odvjetnika. Cak i kada bi se presuda donijela brzo i u moju korist te ako bih bio oslobodjen troskova suda pitanje je sto dalje. Danas ljudi nemaju redovie prihode, cesto imaju ovrhe i blokirane racune. Bojim se da bi to za mene bio preveliki izazov.

Vise mi se svidja opcija kaznene prijave za prijevaru jer duznik izbjegava odgovarati na moje pozive i email poruke. Ja sam pokusao na taj nacin potaknuti duznika da se drzi svojih obecanja koja je davao pa nije izvrsavao,i sada me jos ignorira.

I sto sada uciniti? Nastaviti ili zaboraviti?

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija