Glucic objavljeno: 23. kolovoz 2015. Dijeli objavljeno: 23. kolovoz 2015. Pozajmio sam odredenu sumu novca 4000 kuna drugoj osobi koja je taj novac uplatila putem money transfera. Napisan je rukom pisani ugovor u dva primjerka uz jos jednog svjedoka. Buduci da se duznik ne obazire na svoju obavezu vracanja duga znima me je li uopce izgledno podizanje privatne tuzbe i dali se to isplati obzirom na visoke troskove suda? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2015. ko je pisao ugovor ? dužnika pozovi na povrat zajma (pismeno preporučeno i sa povratnicom) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Postupite na način na koji Bovu sugerira uz dodatak da ćete u protivnom biti primorani protiv njega podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare (osim ako vam je ta druga osoba bliski srodnik ili živi s vama u zajedničkom kućanstvu). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Glucic odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2015. ko je pisao ugovor ? dužnika pozovi na povrat zajma (pismeno preporučeno i sa povratnicom) Prije svega hvala za brz komentar. Vec sam poslao i dobio pvratnu potvrdu o prijemu zahtjeva i to u roku od mjesec dana. Rok se blizi kraju a duznik i dalje ne odgovara. Ugovor sam napisao ja u prisustvu duznika i jednog svjedoka.svi smo unijeli osobne podatke datum i potpis. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2015. Ako ne ispoštuje rok ili se u međuvremenu ne dogovorite što drugo, podnesite kaznenu prijavu protiv dotičnog poradi kaznenog djela prijevare. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 24. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 24. kolovoz 2015. Prije svega hvala za brz komentar..svi smo unijeli osobne podatke datum i potpis. dali je dužnik u ugovor sam unosio svoje podatke? svijedok ? pokušaj tužbom za vračanje stečenog bez osnova, uvečano za zakonske kamate. pazi na zastara koja je 5 godina od dospjeća duga. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Glucic odgovoreno: 24. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 24. kolovoz 2015. Sto se tice samog ugovora podatke sam ja unosio a dužnik i svjedok su mi čitali. Ja sam svjestan toga da se jedino sudskom tuzbom nesto moze napraviti. Ono sto me brine jeste visina toskova sudjenja. Pogotovo ukoliko moram angazirati odvjetnika. Cak i kada bi se presuda donijela brzo i u moju korist te ako bih bio oslobodjen troskova suda pitanje je sto dalje. Danas ljudi nemaju redovie prihode, cesto imaju ovrhe i blokirane racune. Bojim se da bi to za mene bio preveliki izazov. Vise mi se svidja opcija kaznene prijave za prijevaru jer duznik izbjegava odgovarati na moje pozive i email poruke. Ja sam pokusao na taj nacin potaknuti duznika da se drzi svojih obecanja koja je davao pa nije izvrsavao,i sada me jos ignorira. I sto sada uciniti? Nastaviti ili zaboraviti? Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 25. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 25. kolovoz 2015. I sto sada uciniti? Nastaviti ili zaboraviti? Vaša odluka. Sugestije imate. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.