Ivan12Horvat12 objavljeno: 25. kolovoz 2015. Dijeli objavljeno: 25. kolovoz 2015. Poštovani, imam par pitanja vezano uz dnevni i tjedni odmor propisane Zakonom o radu. U mojoj firmi zbog potreba posla radi se u smjenama, nekad od 6-14, nekad od 8-16, nekad od 16-24. Zato je teško uvijek svima omogoćiti dnevni odmor od 12 sati, često i nemoguće. Mene najviše zanima: Ako nam šef napravi raspored koji predviđa dnevni odmor od 12 sati, a ja se se kolegom na svoju ruku zamjenim za smjene i rezultat toga bude da nemam više taj dnevni odmor, dali je to protuzakonito? I još pitanje: ako ja kao radnik izjavim ili potpišem da zbog boljeg obavljanja posla odustajem od 12 sati dnevnog odmora, tj, da mi je dosta i 8 sati dnevnog odmora, može li se tako onda organizirati posao? hvala puno lijep pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.