Jump to content

Mogućnost obavljanja samostalne djelatnosti kao policijski službenik


deMornay

Preporučene objave

Poštovani,

odnedavno se nalazim u vrlo nepovoljnoj situaciji, a radi se o mom imenovanju sudskim tumačem za dva svjetska jezika. Imenovana sam pred Županijskim sudom u Zagrebu prije mjesec dana i trebala bih početi raditi... da kojim slučajem nema zapreke koja se zove poslodavac.

Poslodavac mi je, naime, MUP, i naravno da sam temeljem zakonskih propisa koji reguliraju tu materiju (Zakon o policiji i Pravilnik o postupku izdavanja odobrenja policijskom službeniku za obavljanje samostalne gospodarske ili profesionalne djelatnosti ili pružanje usluga pravnoj ili fizičkoj osobi) zatražila dopuštenje za obavljanje samostalne djelatnosti, posebno se osvrćući na dio u kojem se radi o mogućem sukobu interesa.

Iako je iz mog zahtjeva razvidno kako ne bih radila predmete iz nadležnosti policije, odnosno ne bih bila u sukobu interesa, neslužbeno saznajem da sam dobila odbijenicu i da mi preostaje mogućnost podnošenja žalbe Odboru za državnu službu Ministarstva uprave. Međutim, prethodno bih htjela prikupiti mišljenja pravnika stručnih za radnopravne odnose jer vidim da bi ovo mogla biti vrlo bjesomučna borba kad mi se službeno uruči odbijenica.

Moje pitanje u ovom slučaju glasi: Smije li jedno tijelo državne uprave (MUP) poništiti rješenje neovisnoga sudskog tijela (Županijskog suda u Zagrebu), kojime sam imenovana sudskim tumačem, i samim time 'na raspolaganju' sudovima za potrebe prevođenja?

Vaša informacija će mi biti više nego korisna u navođenju zakonskih odredbi na kojima temeljim svoje pravo obavljanja poslova sudskog tumača, usprkos činjenici da sam policijski službenik.

Unaprijed hvala i veliki pozdrav,

deMornay.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija