čudo objavljeno: 25. kolovoz 2015. Dijeli objavljeno: 25. kolovoz 2015. Poštovanje Jedan od troje suvlasnika na čestici zemlje ponaša kao da je ona u cijelosti njegova. Iskrčio dosta, a ono malo što je ostalo i dalje krči i sadi trajne nasade. Šo napraviti da jednog dana ne kaže da je ta čestica njegova u cijelosti? Na usmena upozorenja da to ne radi, nije se osvrćao i ne osvrće se. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Jesu li ostalo dvoje suvlasnika u (su)posjedu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Poštovanje Na usmena upozorenja da to ne radi, nije se osvrćao i ne osvrće se. pošalji mu pismeno upozorenje/obavjest (preporučeno i sa povratnicom ) da ne koristi cijelu nekretninu ili mu uputi ponudu za sklapanje ugovora o najmu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
čudo odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Jesu li ostalo dvoje suvlasnika u (su)posjedu? Da, ovaj što krči, knjižni vlasnik 1/2 i u katastarskom operatu posjednik 1/2 čestice, dvoje ostalih vlasnici i posjednici svaki po 1/4 dijela. Hvala bovu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Nisam mislio na stanje u katastru, već u zbilji - jeste li trenutno u (su)posjedu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
čudo odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Ne, spomenuti suvlasnik radi što hoće, a ja i treći suvlasnik se normalno, znajući da nismo česticu fizički podjelili, nismo usudili tu ništa raditi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Možete tužbom tražiti predaju nekretnine u suposjed, ali imajući u vidu ponašanje ovog "šerifa", mislim da vam je najbolji izlaz tražiti razvrgnuće suvlasništva. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
čudo odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Da...da spriječimo možebitne tužbe, svađu, mi dva suvlasnika nudili smo tom da kupi od nas naš suvlasnički dio, ali ništa od tog, na žalost.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Gledajte, Čudo, i sami shvaćate da vam status quo neće donijeti poboljšanje, biti će konflikata konstantnih, i dugoročno gledajući - najbolja solucija je to podijeliti, da se znade točno tko što ima i to je to. Solucije koje smo Bovu i ja napomenuli stoje, ali smatram da neće riješiti vaš problem, pa ćete na kraju ionako morati u razvrgnuće. Uštedite si vrijeme i živce. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 27. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2015. , već u zbilji - jeste li trenutno u (su)posjedu? postoji mogućnost da se u Čudinom slučaju radi o suvlasništvu stečenom nasljeđivanjem,u kojem slučaju postoje određene specifičnosti po pitanju posjeda. Naime,svaki od sunasljednika stječe posjed stvari trenutkom smrti svog prednika bez obzira kad je uspostavio faktičku vlast,u onom obujmu posjedovanja kakvom je imao ostavitelj do svoje smrti,na što upučuju odredbe čl.17.Zakona o vlasništvu i dr.stvarnim pravima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
čudo odgovoreno: 28. kolovoz 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 28. kolovoz 2015. Jest, radi se o suvlasništvu stečenom nasljeđivanjem, prije dvije godine. Hvala svima na odgovorima. Ni sam ne znam što ću napraviti. Iako sam bio prilično siguran da me čeka to što mi sugerirate, još moram odlučiti da li ići u konfklikte, sudovanja itd.. Možda sve pošaljem k vragu, neću bit siromah ako to ne budem uživao. Vidjet će mo... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.