marimar objavljeno: 25. kolovoz 2015. Dijeli objavljeno: 25. kolovoz 2015. Radi u srednjoj školi na neodređeno. Ove se godine zbog loših upisa pojavio se tehnološki višak. Sve odluke su donesene kad sam ja bila sa grupom učenika kao pratnja na stručnoj praksi u inozemstvu. Kad sam se vratila ravnateljica mi je rekla da sam tehnološki višak i da su me već prijavili Uredu državne uprave. Njezin razlog zašto sam ja tehnološki višak je bio: da se biralo između mene i kolege sa kojim radim, s obzirom da imamo isto godina radnog staza i isto smo stari, a ni jedno od nas nema djece on ima prednost zbog toga što sam ja u braku. Nakon toga upitala sam zar se ne vrijednuje i rad nastavnika, s obzirom da vodim Erazmus + projekt na školi koji tek završava sljedeću godinu, da sam autor projeta preko strukturnih fondova i ujedno voditelj, da vodim školu preko Europskih udruga, svake godine sam mentor učenicima na nekoliko natjecanja Europskih i Hrvatskih, posjedujem brojne europske certifikate, mentor sam stažistici za vrijeme stažiranja - za razliku od kolege koji jedanput godišnje ide na stručno usavršavanje. Odgovor ravnateljice je bio da se to ne vrijednuje. Školski odbor još uvijek nije bio. Molim Vas pomoć i bilo kakav savjet. Dali je to pravilna odluka i cjelokupni postupak odabira tehnološkog viška ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hurus odgovoreno: 26. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2015. marimar, nisam baš upoznat sa Vašom branšom. No kako bilo, ako dobijete Redoviti otkaz ugovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga,isti mora biti opravdan činjenicama: zašto ste baš Vi ta koja je tzv. "Tehnološki višak". Obrazloženje Vaše ravnateljice "ne pije vode". Koji su kriteriji u Vašoj situaciji za ocjenu ne znam. Nadam se da će Vam netko tko zna problematiku u Vašim radnim odnosima odgovoriti. Vi biste trebali otići u Ured državne uprave ili Ministarstvo obrazovanja i potražiti odgovore vezano za nedoumice koje imate, kako biste ispravno mogli reagirati po eventualnim obrazloženjima Redovitog otkaza koji će uslijediti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.