Jump to content

Dokazivanje vlasništva kod otuđenja

arekset

Preporučene objave

Pozdrav svima,

nedugo nakon kupnje radnog stroja velike novčane vrijednosti isti mi je otuđen. Krađa je prijavljena i iako sam bio skeptičan da će stroj ikada pronaći policija me u relativno kratkom roku pozvala na prepoznavanje.

Pronašli su veću količinu otuđenih alata i strojava te zvali na grupno prepoznavanje.

Zaista sam ugledao svoj stroj i rekli su kako samo moram donijeti dokaz o vlasništvu. Brzo sam otišao doma po papire i predao račun i jamstvo za uređaj. Međutim na jamstvu nije upisan tvornički/serijski broj stroja i odbijaju mi ga vratiti. U uputama nisam niti stigao upisati jer su ga eto prebrzo ukrali (nekako to nisam mogao predvidjeti).

Predložili su da se obratim trgovini da dobijem tvornički broj ali u trgovini nemaju evidenciju tvorničkih brojeva. Drugim riječima je nemam broj!!

Inače, osumljičene ne mogu povezati s mjestom otuđenja.

Sada se nalazim u katastrofalnoj pat poziciji.

Na koji način mogu dokazati vlasništvo, ponavljam njih račun ne interesira.

I što će biti s mojim strojem ako stvarno ne mogu dokazati da je on moj.

Unaprijed hvala na bilo kakvom komentaru, prijedlogu ili slično.

Dijeli na drugim stranicama

Ovakvo obrazloženje trgovine mi ne drži vodu.

Radni strojevi nisu namirnice ili nešto slično, već svaki doista jeste unikat i ima svoj "identitet" upravo putem svog serijskog (tvorničkog) broja. Jeste sigurni da nemate negdje drugdje upisan taj broj - račun, jamstveni list, upute, ambalaža (ako je ima), ...?

Nažalost tvornički broj je upisan jedino na metalnoj pločici na samom stroju.

U uputama je na slici prikazano gdje se nalazi pločica i postoji prostor gdje se upisuje broj tj. prikazano je od kuda da ga prepišem.

Njihov ili moj propust sada se borimo oko toga, oni nisu uvoznici stroja i kontaktirali su uvozništvo da probaju usporediti sa svojim ulazima ali uvozništvo također registrira samo tvornički naziv i barkod.

Mene zanima što se dešava ako ja zaista neću moći dobiti broj? Kako dokazati vlasništvo u tom slučaju?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija