markun objavljeno: 31. kolovoz 2015. Dijeli objavljeno: 31. kolovoz 2015. poštovani, ljubazno molim za savjet. Sud je u rješenju napisao da se strankama nalaže do sljedećeg pripremnog ročišta dostavljati podneske izravno. kako bi to izgledalo u praksi? da li također poslati podnesak na sud u dva primjerka za sud i protivnu stranu ili konkretno na adresu protivne strane? Također me zanima, da li se onda ti podnesci naplaćuju (ako idu izravno strankama) a koje imaju opunomoćenike i hoće li sud imati uvid u te međusobne dopise? puno ,puno hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 1. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 1. rujan 2015. Član107.ZPP Podnesci koje treba dostaviti protivnoj stranci predaju se sudu u dovoljnom broju primjeraka za sud i protivnu stranku. Tako treba postupiti i kad se uz podnesak podnose prilozi.……… …………… E sad,ako vi bi izravno upučivali podneske protivnoj stranci,kako bi sud imao uvid u iste!!Glede čega vam preporučujem da vi upored toga što stranci upućujete podnesak,isto uradite i prema sudu. Očito da sud takvim rješenjem želi izbjeći troškove dostave podnesaka suprotnim stranama,no vi čuvajte račune u svezi troškova i iste zahtijevajte u računanje parničnih troškova. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markun odgovoreno: 1. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 1. rujan 2015. prije svega hvala vam Matrix. I meni je djelovalo da je sutkinja time htela izbjeći daljnje troškove obe strane u pogledu podnesaka, ali mi također nema logike da ih sutra sve prilažemo sudu ako ih već sud nije vidio... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.