Norma Bela objavljeno: 31. kolovoz 2015. Dijeli objavljeno: 31. kolovoz 2015. Suprug i ja smo u bračnoj zajednici stekli stan. Brak traje. Na stanu je kao vlasnik za cijelo upisan suprug. S obzirom da želim postati zemljišnoknjižni vlasnik svoje polovice stana zanima me najjednostavniji način uknjižbe. Bi li to bio ugovor o darovanju (njemu nekako najviše naginjem iako znam da bi mi suprug darovao ono što mi zakonski ionako pripada) ili možda ugovor o diobi bračne stečevine? Koliko sam shvatila na oba oblika raspolaganja imovinom ne bi se trebalo plaćati porez na nekretnine? Molim za savjet. LP! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 31. kolovoz 2015. Dijeli odgovoreno: 31. kolovoz 2015. Najbolje da napravite ugovor o diobi bračne stečevine. Ako vam suprug 'daruje' onda se to može svakako tumačiti - kao da daruje svoj dio bračne stečevine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 2. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 2. rujan 2015. Ako vam suprug 'daruje' onda se to može svakako tumačiti - kao da daruje svoj dio bračne stečevine. naravno,budući da nemože raspolagati tuđom imovinom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.