Jump to content

Pretplata


Vavic

Preporučene objave

Situacija je sljedeća: firma je u blokadi,uzete su dvije preplate u korištenje firme na moje ime. Dogovor između mene i poslodavca je bio taj da kada otvori novu firmu,te preplate ce prebaciti na firmu. Nova firma je otvorena,računi nisu plaćeni,navodno je došlo do prijevremenih raskida ugovora. Svi računi vezani za preplate stižu na adresu firme i ja nemam nikakve uvide u njih. Dala sam otkaz,jedan mobitel je ostao kod mene,drugi kod kolegice koja jos uvijek radi. Brojevi su naravno isključeni radi neplaćanja. Poslodavac mi govori da ce to riješiti,ali jednostavno ne vidim izlaz jer se bojim da ce sav taj dug i raskid ugovora past na moj trošak. Preplate ne možemo prebaciti na firmu dok se ne podmiri računi koje ona nikako da plati. Ne znam sto mi je činiti i kako je natjerati da to plati. I zanima me sljedece,s obzirom da kolegica koristi taj drugi mobitel koji je naravno na mene,i u slučaju da svi troškovi padnu na moj teret,imam li pravo ju tužiti da mi je ajmo reci ukrala mobitel jer ne vjerujem da ce ga dati tako lako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nažalost, bojim se da ćete teško dokazati da vam nije bila namjera i volja sklapati te ugovore s teleoperaterom, tim više što ste mobitel koristili i uređaj se nalazi kod vas (barem jedan). vi možete naknadno, nakon što platite oba duga, utužiti kolegicu za regres - da vam nadoknadi dio duga koji otpada na ono što je ona koristila, ali također ćete teško to dokazati. nažalost, ne vidim rješenje za vaš problem, osim da ustrajete kod bivšeg poslodavca da riješi taj dug.

 

također, nemojte lagati državnim tijelima da vam je netko ukrao mobitel ako nije da si ne navučete veće probleme na vrat nego što ih trenutno imate. možda će se ovo pokazati kao prilično skupa lekcija o lakovjernosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija