blazenka cukli objavljeno: 2. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 2. rujan 2015. Pozdrav! Molim savjet. Za vrijeme braka živjeli smo 10 g. u mojoj obiteljskoj naslijedenoj kući zajedno s mojom sestrom i bratom.Kuću smo prodali i ja sam dobivenih 44 000 DEM investirala u izgradnju kuće 2002.g.Sada smo se razveli i ja bih da me bivši suprug isplati iz kuće.Šta mi je činiti??-pokrenuti tužbu ili zahtjev ili što.?koji je postupak?može li se to nekako jednostavno i brzo rjesiti?Tražila bih 44 000 eura,za kupnju stana . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 2. rujan 2015. Kakvo je trenutno stanje u ZK glede kuće? Jesu li ovih 44.000,00 EUR-a (DEM je valjda pogreška, jer je euro već bio u funkciji u 2002.) jedini novac koji ste investirali u kuću ili je bilo još drugog novca (zajedničkog)? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
blazenka cukli odgovoreno: 2. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 2. rujan 2015. Kuća je u vĺasnistvu njegove mame,dogradena na njezinoj parceli i nije etazirana.Bilo je i zajednickog novca ukozenog u kucu ali to nebi potezala jer za vlastita sredstva imam dokaze a za ostalo nemam.i da dobili smo marke krajem 2001.g. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
blazenka cukli odgovoreno: 3. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 3. rujan 2015. Mi smo bili investitori i imamo gradevinsku dozvolu i suglasnost za gradenje.Iako je prikazana u projektu kao dogradnja i stvari je zasebna kuca.postoji i dokument gdje je navedeno da smo izvanknjizni vlasnici bivsi i ja.kuca je 100m2. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 3. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 3. rujan 2015. Ovdje je problem što ZK stanje govori da je vlasnik kuće suprugova majka, pa moguće suprug neće htjeti pristati na isplatu, računajući na moguće komplikacije (naknada vrijednosti zemljišta vlasnici), stoga će biti najbolje pokrenuti postupak utvrđivanja i diobe bračne stečevine, pa u sklopu njega naći neki dogovor. Ali "prisiliti" ga na isplatu ne možete. Dogovor vam je najbolja opcija. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
blazenka cukli odgovoreno: 3. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 3. rujan 2015. Nazalost,u "dogovoru"smo vec tri godine bez uspjeha i zato moram sudskim putem traziti svoje.po dokumentima smo izvanknjizni vlasnici ,zar to nista ne znaci? . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
blazenka cukli odgovoreno: 3. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 3. rujan 2015. A zemljiste ispod kuce je pok.svekar njemu oporucno ostavil.a kuca je izdvojena iz ostavinske mase kao nasa nekretnina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 3. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 3. rujan 2015. ...po dokumentima smo izvanknjizni vlasnici ,zar to nista ne znaci? Znači, ali to izvanknjižno stanje trebate pretvoriti u knjižno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.