Jump to content

Oduzimanje zemljišta

abc12345678

Preporučene objave

Imam legalnu kuću sa svim dozvolama i vlasništvo dvorišta koje se proteže do jezera po katastru i gruntovnici

Da li načelnica općine zbog prijateljstva sa predsjednikom ribičkog kluba može meni oduzeti oko 300 m2 dvorišta i dodijeliti klubu moje dvorište koje je kao što sam napomenuo 1/1 moje vlasništvo i kuća je legalna sa svim dozvolama i zakonski sam vlasnik u katastru i gruntovnici. Molim Vas za što hitniji odgovor jer mi je predsjednik kluba nagovjestio da je to već skoro gotova stvar i da će načelnica ovih dana potpisati tu odluku. Što mi je činiti? Da li je ona ovlaštena i ima li zakonska prava na takav postupak i kako će ona prenjeti moje zemljište na ribički klub

Dijeli na drugim stranicama

Imam legalnu kuću sa svim dozvolama i vlasništvo dvorišta koje se proteže do jezera po katastru i gruntovnici

Je li to dvorište ograđeno?

Da li načelnica općine zbog prijateljstva sa predsjednikom ribičkog kluba može meni oduzeti oko 300 m2 dvorišta i dodijeliti klubu moje dvorište koje je kao što sam napomenuo 1/1 moje vlasništvo i kuća je legalna sa svim dozvolama i zakonski sam vlasnik u katastru i gruntovnici.

Da li je ona ovlaštena i ima li zakonska prava na takav postupak i kako će ona prenjeti moje zemljište na ribički klub

To da će načelnica pitpisati kakav dekret o dodjeli nečije zemlje ima jednak pravni učinak kao da ja odredim dekretom svoje tvrtke da Banske dvore dodjeljujem svom prijatelju.

Za početak, uputite ih da si pročitaju (i vi pročitajte) :

http://www.zakon.hr/z/726/Zakon-o-izvla%C5%A1tenju-i-odre%C4%91ivanju-naknade

Dakle, sve što načelnica može jest da PREDLOŽI da se nešto takvo napravi, a u ovakvom slučaju ne može čak niti pokrenuti postupak izvlaštenja.

Molim Vas za što hitniji odgovor jer mi je predsjednik kluba nagovjestio da je to već skoro gotova stvar i da će načelnica ovih dana potpisati tu odluku. Što mi je činiti?

Mogu reći što bi im ja poručio.

Rekao bih im da se ne igraju s takvim glupostima jer će prvo popušiti kaznene prijave, a onda će još osvanuti i u novinama.

Ako vam bilo tko dođe na vašu zemlju, potjerajte ga. Ako neće otići, pozovite policiju.

Ako policajci ne znaju da im je zadaća da uklone nepozvane uljeze sa vašeg posjeda i počnu objašnjavati kako se oni ne mješaju u takve sporove, jasno im recite da tu nema nikakvog spora.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija