Jump to content

Rad u osnovnoj školi-prelazak s nepunog radno vremene (za stalno) na puno radno vrije

Alisa1234

Preporučene objave

Kao što i sam naslov kaže, radim za stalno na nepuno radno vrijeme u jednoj školi, pa me zanima, mogu li preko uputnice ureda državne uprave dobiti posao na puno radno vrijeme (za stalno) u nekoj drugoj školi ili to vrijedi samo na nepuno radno vrijeme (da idem preko uputnice u drugu školu s pola radnim vremenom, budući da već imam pola radnog vremena). I da, ako se dobije uputnica od državne uprave, jel onda moraju mene zaposliti ili škola odlučuje? Hvala!

Dijeli na drugim stranicama

Uputnicu smije dobiti samo tehnološki višak, dakle osobe koje rade na neodređeno vrijeme i izgubile su dio ili cijelo radno vrijeme. Navedene praksa Ureda drž. uprave je NELEGALNA i takvo zapošljavanje može poništiti prosvjetna inspekcija.

Ako niste teh. višak Vi se do punog radnog vremena možete zaposliti jedino redovnom procedurom - natječaj.

(Provjereno kod prosvjetne inspekcije).

Ovo je u zadnje vrijeme praksa UDU kako bi se osobama zaposlenim na neodređeno vrijeme popunila satnica, međutim, ista je nezakonita.

Isto tako, stvarnom teh. višku u zadnje vrijeme izdaju uputnice na puno radno vrijeme a osobe rade na nepuno vrijeme. Škola iz koje odlaze sporazumno raskine ugovor i osobe se zaposle na puno radno vrijeme u drugoj školi bez natječaja, međutim škole "zaboravljaju" da u tom slučaju osoba više nije tehn. višak jer je sama otišla!!!!!

Ako ipak dobijete uputnicu, pravo ravnatelja je obrazloženim povratnim dopisom odbiti vaše zapošljavanje i raspisati natječaj. Dakle NIJE OBAVEZAN, ali mora imati dobar razlog.

Čl. 107. ZOOOSŠ.

"Ured državne uprave odnosno Gradski ured vodi evidenciju o radnicima za kojima je prestala potreba u punom ili dijelu radnog vremena te im u skladu s njihovom kvalifikacijom predlaže zasnivanje radnog odnosa sa školskim ustanovama koje su prijavile odgovarajuću potrebu"

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija