Alisa1234 objavljeno: 10. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 10. rujan 2015. Kao što i sam naslov kaže, radim za stalno na nepuno radno vrijeme u jednoj školi, pa me zanima, mogu li preko uputnice ureda državne uprave dobiti posao na puno radno vrijeme (za stalno) u nekoj drugoj školi ili to vrijedi samo na nepuno radno vrijeme (da idem preko uputnice u drugu školu s pola radnim vremenom, budući da već imam pola radnog vremena). I da, ako se dobije uputnica od državne uprave, jel onda moraju mene zaposliti ili škola odlučuje? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gala385 odgovoreno: 10. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 10. rujan 2015. Uputnicu smije dobiti samo tehnološki višak, dakle osobe koje rade na neodređeno vrijeme i izgubile su dio ili cijelo radno vrijeme. Navedene praksa Ureda drž. uprave je NELEGALNA i takvo zapošljavanje može poništiti prosvjetna inspekcija. Ako niste teh. višak Vi se do punog radnog vremena možete zaposliti jedino redovnom procedurom - natječaj. (Provjereno kod prosvjetne inspekcije). Ovo je u zadnje vrijeme praksa UDU kako bi se osobama zaposlenim na neodređeno vrijeme popunila satnica, međutim, ista je nezakonita. Isto tako, stvarnom teh. višku u zadnje vrijeme izdaju uputnice na puno radno vrijeme a osobe rade na nepuno vrijeme. Škola iz koje odlaze sporazumno raskine ugovor i osobe se zaposle na puno radno vrijeme u drugoj školi bez natječaja, međutim škole "zaboravljaju" da u tom slučaju osoba više nije tehn. višak jer je sama otišla!!!!! Ako ipak dobijete uputnicu, pravo ravnatelja je obrazloženim povratnim dopisom odbiti vaše zapošljavanje i raspisati natječaj. Dakle NIJE OBAVEZAN, ali mora imati dobar razlog. Čl. 107. ZOOOSŠ. "Ured državne uprave odnosno Gradski ured vodi evidenciju o radnicima za kojima je prestala potreba u punom ili dijelu radnog vremena te im u skladu s njihovom kvalifikacijom predlaže zasnivanje radnog odnosa sa školskim ustanovama koje su prijavile odgovarajuću potrebu" Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.