Techna objavljeno: 10. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 10. rujan 2015. molim vas za savjet... kako sročiti zatjev za promjenu prezimena mlt.djeteta? bila sam na czss i tamo mi ništa nisu ništa rekli osim da napišem zahtjev i predam u protokol... hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 10. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 10. rujan 2015. Pojasnite malo situaciju - promjenu inicirate zajedno sa drugim roditeljem ili samostalno, bez njegove suglasnosti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Techna odgovoreno: 10. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 10. rujan 2015. bivši suprug zadnje dvije godine ne živi u Hr, nema kontakt s djecom (dvije kćeri), ne plaća alimentaciju, svaki put kad dođe na g.o. u isti grad gdje mi živimo ja saznam od drugih da je tu, niti se ne sjeti pitati za cure...brak nam se raspao zbog njegovog kockanja i alkoholizma, nemalo puta je dolazio kući pijan i u svakakvim stanjima, ukratko-kako je mario onda za djecu tako mari i sada. ja sam potegla privatnu tužbu zbog ne plaćanja alimentacije i izmjenu sudske odluke o viđanju jer još uvijek vrijedi viđanje po dogovoru kojeg se on nikad nije držao. cure su imale 3 i 4 godine kad smo se mi rastali. sada imaju 5 i 6. iskreno na ovaj korak sam se odlučila jer me starija kćer nekidan pitala zašto se one ne prezivaju kao ja. rekla sam im da je to prezime od njihovog tate na što je ona rekla da bi se ona prezivala kao i ja jer ona živi samnom a ne s tatom (zovu ga imenom jer odavno je on njima prestao biti tata u pravom smislu riječi). imam li ja opravdan razlog za mjenjanje njihovog prezimena, on je za njih samo stranac, nažalost. želim da nose moje prezime a ne da se taj rep prošlosti stalno vuče za nama. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 10. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 10. rujan 2015. Ja bih vam ovdje sugerirao da pokrenete postupak lišenja roditeljske skrbi oca. Neki će reći da pretjerujem, ali vi ćete se još sresti sa ovim problemom neimanja suglasnosti oca mnogo puta dok cure ne porastu, pa smatram da je ovo rješenje koje će vama olakšati život, a njemu očito neće smetati. Inače, praksa CSS-a po pitanju je li promjena prezimena u interesu djeteta je raznolika, tako da ni sam Bog ne može reći da li je u ovom slučaju to tako ili nije, odnosno što bi oni odlučili. Smatram sramotnim ponašanje djelatnika vašeg CSS-a koji vam nisu pomogli u sastavljanju takva prijedloga, ali razmislite o sugestiji gore danoj. Ukoliko su vam financijske prilike loše, raspitajte se u nadležnom uredu državne uprave u županiji (odnosno Gradu Zagrebu) u kojoj prebivate o tome da li ostvarujete uvjete za besplatnu pravnu pomoć. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mario 77 odgovoreno: 10. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 10. rujan 2015. Ako vam ne placa alimentaciju 6 mjeseci uzastopno imate pravo zatraziti od CZSS-a da preuzme placanje odredjenog iznosa alimentacije koje ce vam isplacivati odredjeno vremensko razdoblje, max tri godine. Neisplata alimentacije je i kazneno djelo zbog kojeg bi vas bivsi suprug mogao zavrsiti u zatvoru ukoliko se odlucite na prijavu drzavnom odvjetnistvu...... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Techna odgovoreno: 11. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 11. rujan 2015. Mario 77 odobrena mi je privremena mjera uzdržavanja u iznosu 50% minimalne alimentacije, a što se tiće kaznene prijave, prijavila sam ja njega ali je on 7 mjeseci nakon neisplate alimetacije uplatio 50 eura i nakon toga ništa opet do današnjeg dana i tužba je odbijena jer je eto on "pokazao volju". On je zaposlen u Njemačkoj, radi i nije da nema novaca nego ga jednostavno nije briga. G-man ja sam pokrenula tužbu, odobrena mi je besplatna pravna pomoč, početkom studenog imam ročište na kojem se on opet neće pojaviti, radi se o prisilnoj naplati alimentacije koju neznam kako provesti s obzirom da je on van Hr. možete mi molim vas reći kako pokrenuti taj postupak? i koliko to traje? s obzirom na sve do sada trajat će poprilično dugo.... hvala vam obojici Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 12. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 12. rujan 2015. Što se ovrhe tiče, imate dvije opcije - ili ići na nekretnine u RH (ako ih ima) ili ići na europski ovršni naslov, kojim biste mu sjeli na račune u SR Njemačkoj. Procedura je nažalost, malo dugotrajnija negoli da se radi o ovri u RH, što je i razumljivo, a očito će se dodatno otegnuti, obzirom njega nema ovdje, pa je pitanje zaprimanja pismena i zastupanja pred sudom. Sve ove stvari biste trebali raspraviti sa dodijeljenim vam odvjetnikom, jer je najbolje upoznat sa detaljima slučaja i može dati najbolji savjet. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.