Žal objavljeno: 13. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 13. rujan 2015. Poštovani savjetnici, slučaj koje me zanima rješavati odnosi se na nekretninu u mojem vlasništvu koju godinama koristi Općina kao javno parkiralište bez naknade,moje suglasnosti ili barem međusobnog dogovora. Molim Vas da me uputite što mi je činiti kako bih došao do prava korištenja parcele u svoju korist (vlastiti parking,pravo ograđivanja nekretnine ili barem naknade za korištenje). Prošle 2014. godine Općina ulaže prigovor nad vlasništvom parkinga koji u cijelosti ima 8 vlasnika (moja 1/8) od kojih je dio Općinski,Državni te ostalih 6 dijelova privatni posjedi. Zahvaljujem unaprijed na dobroj volji. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 13. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 13. rujan 2015. Ako se radi o suvlasništvu,a iz opisanog je očigledno da radi,kako vi znate da Općina drži baš vaš dio,budući da nekretnina pravno nije razvrgnuta. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Žal odgovoreno: 14. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 14. rujan 2015. Tako što su svi posjedi asfaltirani, označeni i uređeni kao parking koji se već godinama (od 90-tih) koristi a ljeti i naplaćuje kao parkiralište.Iz grafičkog prikaza sa katastra vidljive su čestice sa starim katastarskim brojevima te sada i objedinjena jedna čestica u koju ulaze svi suvlasnici koje sam prije naveo.Kao obitelj zanima nas da razrješimo svoje pravo na naš posjed koji se sastoji od dvije katastarske čestice(stari brojevi) ta neznamo što bi nam trebao biti prvi korak?! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 16. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 16. rujan 2015. Ako sam vas dobro razumio, u tijeku je postupak utvrđivanja vlasništva nad predmetnom parcelom? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Žal odgovoreno: 16. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 16. rujan 2015. Tako je G-man.U našoj Općini radi se nova izmjera i prije godinu dana zapisnikom su ustanovljeni svi suvlasnici parkinga te smo obaviješteni dopisom u kojem je definirana nova čestica (cijeli parking) te svi njeni suvlasnici. Kako je Općina upisala prigovor postoji bojazan da će baka (suvlasnica) izgubiti vlasništvo nad nekretninom nekom višom odlukom Općine.Stoga smo odlučili reagirati ali što bi trebali učiniti?! Hvala na odgovoru već sam mislio nema zainteresiranih za pomoć. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 17. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2015. Ukoliko se vodi parnica, tada je mjesto za "borbu" tamo. Dakle, treba osporiti osnovu po kojoj Općina svojata to zemljište. Ne mogu se oni jednog dana sjetiti "mi bi gradili parkiralište tamo". Preciznije mogu, ali uz naknadu zemljišta na kojem planiraju to graditi upisanom vlasniku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 17. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2015. od koncesionara traži naknadu za svoj dio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.