Jump to content

Utvrđivanje vlasništva nad nekretninom


Žal

Preporučene objave

Poštovani savjetnici, slučaj koje me zanima rješavati odnosi se na nekretninu u mojem vlasništvu koju godinama koristi Općina kao javno parkiralište bez naknade,moje suglasnosti ili barem međusobnog dogovora. Molim Vas da me uputite što mi je činiti kako bih došao do prava korištenja parcele u svoju korist (vlastiti parking,pravo ograđivanja nekretnine ili barem naknade za korištenje). Prošle 2014. godine Općina ulaže prigovor nad vlasništvom parkinga koji u cijelosti ima 8 vlasnika (moja 1/8) od kojih je dio Općinski,Državni te ostalih 6 dijelova privatni posjedi. Zahvaljujem unaprijed na dobroj volji. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako što su svi posjedi asfaltirani, označeni i uređeni kao parking koji se već godinama (od 90-tih) koristi a ljeti i naplaćuje kao parkiralište.Iz grafičkog prikaza sa katastra vidljive su čestice sa starim katastarskim brojevima te sada i objedinjena jedna čestica u koju ulaze svi suvlasnici koje sam prije naveo.Kao obitelj zanima nas da razrješimo svoje pravo na naš posjed koji se sastoji od dvije katastarske čestice(stari brojevi) ta neznamo što bi nam trebao biti prvi korak?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je G-man.U našoj Općini radi se nova izmjera i prije godinu dana zapisnikom su ustanovljeni svi suvlasnici parkinga te smo obaviješteni dopisom u kojem je definirana nova čestica (cijeli parking) te svi njeni suvlasnici. Kako je Općina upisala prigovor postoji bojazan da će baka (suvlasnica) izgubiti vlasništvo nad nekretninom nekom višom odlukom Općine.Stoga smo odlučili reagirati ali što bi trebali učiniti?! Hvala na odgovoru već sam mislio nema zainteresiranih za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se vodi parnica, tada je mjesto za "borbu" tamo. Dakle, treba osporiti osnovu po kojoj Općina svojata to zemljište. Ne mogu se oni jednog dana sjetiti "mi bi gradili parkiralište tamo". Preciznije mogu, ali uz naknadu zemljišta na kojem planiraju to graditi upisanom vlasniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija