Jump to content

brzina i Fama laser uređaj


anton887

Preporučene objave

poštovani, molim vas za savjet. Pri ulazu u naselje gdje se nalazi na tabli ime naselja ispod naziva naselja stoji znak ograničenje brzine 60 . Zaustavili su me nakon 200 metara gdje su čekali i rekli da sam vozio 86 tj. sa razlikom 76km/h. Kaznili me sa 1000 kn jer sam vozio 26 km/h brže od dozvoljenog. Dakle, po njima je dozovljeno 50 km/h , a na znaku pri ulazu u mjesto stoji ograničenje 60, stoga bi mi i kazna bila 500 kn.

 

Da li se ima smisla na ovo žaliti u pisanoj obrani i ako je tko imao slične slučajeve ili iskustva?

 

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Vam . Ako može još nešto. Da li FAMA uređaj slika samo brzinu ili i cijelo auto? Također, u obvez.prek.nalogu su samo dvije rečenice opisa djela. Na način da sam zaustavljen u tom i tom naselju zbog 23 km /h više od dozvoljenog. Uopće nije opisano u kojem dijelu naselja, kuda sam se kretao, ništa. To je naselje dugačko 12 kilometara i ima nekoliko znakova ograničenja brzine , pa me zanima da li su to ve trebali precizno posati u Nalogu ili je dovoljno što su me slikali i zaustavili?

 

najljepša hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Gman. Po vašem iskustvu da li je jača dokazna snaga zaustavljanje i uslikana brzina ili nikakav činjenični opis djela pa da u tom dijelu pokušam osporiti nalog? Možda se policija rukovodi da sama slika zamjenjuje činjenični opis pa ga je bespotrebno detaljno opisivati?

 

najljepša hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bi na vašem mjestu išao negirati krivnju, već pojasniti ovaj dio sa ograničenjem.

 

Dakle, nešto tipa "priznajem, jesam vozio prebrzo, toliko koliko je utvrđeno, ali se ne slažem sa kvalifikacijom prekršaja odnosno zauzetim stajalištem tužitelja o visini prekoračenja, jer je 200 m prije mjesta gdje sam upucan "laserom" postavljen znak ograničenja brzine na 60 km/h", uz što se može priložiti i fotografija znaka. Negirati prekršaj u potpunosti nema smisla, jer su stvari jasne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li FAMA uređaj slika samo brzinu ili i cijelo auto? Također, u obvez.prek.nalogu su samo dvije rečenice opisa djela. Na način da sam zaustavljen u tom i tom naselju zbog 23 km /h više od dozvoljenog. Uopće nije opisano u kojem dijelu naselja, kuda sam se kretao, ništa. To je naselje dugačko 12 kilometara i ima nekoliko znakova ograničenja brzine , pa me zanima da li su to ve trebali precizno posati u Nalogu ili je dovoljno što su me slikali i zaustavili?

Mjeri i snima.Napisan je zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja vozila a on je dopuna PN-u tako da PN može bi i sasvim šturo napisan.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, po Vama nema smisla prigovarati na činjenični opis djela?

 

Na način da sam zaustavljen u tom i tom naselju zbog 23 km /h više od dozvoljenog.

Dovoljno je napisano (čiste činjenice) a ima i dodatak zvan zapisnik i po potrebi slika.

 

 

Neka poznanik pravnik napiše prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija