Jump to content

zid međe


ivana74

Preporučene objave

U tom slučaju i postavite pitanje u tom smislu, ako već idete pitati.

 

Da ja imam takav problem, ne bih ga uopće tako rješavao. Kad krenete sa tim dozvolama, samo glavobolje.

 

Jednostavno bi napravio 2 metra visoki zid sa stupovima od armiranog betona i kamena , da izgleda kao suhozid. Na stupove bi dodao čelične cijevi i u visini dodatnih 1 - 1,5 m bi postavio aerodimamički zakrivljenu konstrukciju od prozirnog polikarbonata - lexana (montažna konstrukcija kao na burobranima na mostovima). Ii ispred toga zasadio red stupastih thuja (čempres) koji su već visoki preko 2 m - da se sve vizualno sakrije i uklopi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako mi možete kazati kolika je dozvoljena visina betonskog zida (kao međe) a da mi nije potrebno ishoditi građevinsku dozvolu? Da li je to u Zakonu ili općina propisuje u kojoj se nalazi kuća?

 

puno puno hvala

 

Vodite se prema prostornom planu grada/općine, ali i prema pravilima struke, Zakonu o gradnji, Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima.

 

Tako da što god vam PP dopušta, struka možda ne.

No, međutim, što se tiće struke, bez ikakve dozvole ili projekta možete podizati žičanu ogradu do 2,2m, a ogradni zid do 1,6m. Za ogradni zid preko 1,6m potreban vam je samo glavni projekt.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl.2 st.1 tč. 3 :-)

 

No, iako je i prostornim planom vjerovatno propisano slično, nije zgorega provjeriti što piše u PP, čisto zbog čl.1 st.2 istog Pravilnika. Ionako većinu PP možete naći online.

 

Čl.1 st.2

U projektiranju i građenju građevina te izvođenju radova iz stavka 1. ovoga članka investitor, projektant i izvođač dužni su pridržavati se svih propisa i pravila struke koji se odnose na njihovo građenje te se iste ne smiju projektirati, graditi, odnosno izvoditi ako je to zabranjeno prostornim planom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija