Jump to content

Narušavanje privatnog života

sdavor09

Preporučene objave

Poštovani, vjerujem da ova tema pripada u ovu kategoriju.

Naime, radi se o tome da treća osoba širi neistinite poruke i šalje slike kojima pokušava utjecati na osobe čije je profile pronašla među prijateljima sa fb profila moje supruge.

Time uznemirava druge ljude, narušava moj ugled i narušava mir i privatnost u mom braku.

Uznemiravajuće poruke i slike je poslala na profile više osoba koje nemaju veze ni sa čime, a naši su obiteljski prijatelji.

Zanima me, i molim vas za pomoć, što mogu napraviti, a da to spriječim?

Mogu li se pozvati na neki zakon koji to regulira?

Molim za pomoć i zahvaljujem unaprijed na tome.

Dijeli na drugim stranicama

predlažem da kazneno prijavite tu osobu, za kazneno djelo nametljivog ponašanja iz čl. 140. Kaznenog zakona, ako se radi o radnjama kojima ta osoba ustrajno i kroz dulje vrijeme uhodi vas ili vašu suprugu ili s njom uspostavlja ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt ili vas na drugi način zastrašuje ili time kod vas izaziva tjeskobu ili strah za vašu sigurnost ili sigurnost vama bliskim osobama.

kaznena prijava se podnosi u policiji ili općinskom državnom odvjetništvu nadležnom za mjesto gdje se kazneno djelo dogodilo ili gdje su nastupile posljedice.

možete li pobliže objasniti o kakvim se sadržajima radi i što navedena treća osoba želi postići slanjem fotografija vašim obiteljskim prijateljima?

Uglavnom, koristi fotografije iz moje prošlosti kako bi ih lažno predstavila i optužila me za preljub i time potkopala brak u kojem jesam. Fotografije nisu eksplicitne.

Tu je vjerojatno ostvarena kvalifikacija i za klevetu.

Možda bi bilo dobro da osobi uputite opomenu pred tužbu i kaznenu prijavu u smislu čl. 140. i 149. Kaznenog zakona. Napišete preporučeno pismo.

Samo malo pojašnjenje, molim vas. Govoreći o opomeni, je li to opomena koja je zakonski regulirana ili opomena koju ću ja napisati svojom rukom kako bih ju upozorio na sljedeći korak?

Kao što je spomenuo G-man, može odvjetnik, ali možete i sami sročiti kakvu opomenu.

Smisao bi bio da se dotičnoj osobi jasno i nedvosmisleno poruči da takvo ponašanje nije prihvatljivo i da ga nećete tolerirati.

Tako imate jasan dokaz, pa ako ta osoba s tim nastavi ne može se vaditi da je to bila samo nekakva krivo shvaćena šala.

Mislim, danas ljudi stvarno svašta postavljaju na fejs, fotošopirane karikature i sl.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija