JelaBor2 objavljeno: 15. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 15. rujan 2015. Sestra i ja vlasnice smo svaka 1/2 kuće i svaka po 1/2 dvije katastarske čestice. Dogovorile smo se da ja njoj prepustim svoju polovinu zemlje, a ona meni svoju polovinu kuće uz određenu novčanu nadoknadu. Kakvu vrstu ugovora trebamo sklopiti? Kupoprodajni ugovor ili ugovor o razvrgnuću suvlasništva? Pretpostavljam da svaka plaća porez za dio koji je dobila. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 15. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 15. rujan 2015. svaki sudionik zamjene plaća porez na stečenu nekretninu. smatram da bi za vas bilo povoljnije sudu podnijeti prijedlog za razvrgnuće suvlasništva. dogovorite se i sud donese odluku u skladu sa vašim dogovorom. po sudskoj odluci porez plaća onaj ko u postupku dobije imovinu veče vrijednosti od onoga što je imao kao suvlasnik. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.