mandolina objavljeno: 19. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 19. rujan 2015. ima nas 6 suvlasnika na parceli od 1241 m, i radi diobe trebamo formirati zajednički put (180 m) , i sad nastaje problem. Pet suvlasnika imaju svaki po 238 m a ja ima 51 m i oni kažu da im je odvjetnik rekao da svaki suvlasnik odvaja jednake metre za put (a ne prema postotku) šta onda ispada da svako daje po 30 m. Meni je nelogično da ja dajem 30 m za mojih 51 m kao i oni koji imaju svaki po 238 m Ko je sad tu u pravu, oni ili ja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 19. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. A koji je onda uopće vaš interes za formiranje puta ako vam ostaje 21 m2? Ili imate uz spomenutu i drugu česticu kojoj ćete tako osigurati prilaz? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mandolina odgovoreno: 19. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. Nemam drugu česticu. Nisam napomenuo da su to idealni dijelovi. Problem je šta oni kažu da ja trebam učestvovati u jednakom dijelu kao i oni. Znači, mene zanima da li su oni u pravu ili ne Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 19. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. Znači, vi nemate nikakav interes za formiranje tog puta? Zašto biste onda pristali da uopće išta dajete? Kao suvlasnik, ne morate pristati na tu parcelaciju. Neka vas isplate za suvasnički dio svih tih 51 m2 , pa neka si onda bez vas rade što god žele. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mandolina odgovoreno: 19. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. Hm, kako sad da objasnim, pokušaću. Pojavio se kupac za tu parcelu, koji ne kupuje dio previđen za put (180 m) znači svakome od nas treba odbiti jedan dio za formiranje tog puta. Zato se ja bunim jer bi po njihovome meni ostalo za prodaju samo 21 m. Nije problem taj put, svi smo se složili s tim da on ne ide u prodaju, nego je problem samo taj u kojemu omjeru svako od nas učestvuje u formiranju puta. Koliko se metara odbija meni a koliko njima ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 19. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. Možete li pojasniti za koga će se onda na kraju formirati put? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mandolina odgovoreno: 19. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. Put je za kupca, nije bitno za koga je, mi smo svi pristali da on ne plati taj put. Samo je problem koliki udio u tom putu ima svaki od nas suvlasnika. Da mi to neko objasni Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 19. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. Put je za kupca, nije bitno za koga je, mi smo svi pristali da on ne plati taj put.Samo je problem koliki udio u tom putu ima svaki od nas suvlasnika. Da mi to neko objasni Gledajte - to morate zapravo sami sebi definirati. Jer je sve stvar dogovora - ne postoji u ovakvom slučaju neko zakonom definirano pravilo. Ako je vama i drugim suvlasnicima taj put koji će se formirati svima jednako važan i potreban, onda je u redu da svi date isti broj kvadrata i da budete suvlasnici u jednakom udjelu i zajednički ga koristite. Ali ako se taj put formira samo zato jer to traži neki prostorni plan, a vama taj put ništa ne znači, onda bi bilo u redu da svaki dade otprilike isti postotak udjela u vlasništvu - 14,5%. vi oko 7 m2, a ostali po 34 ili 35 m2. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mandolina odgovoreno: 19. rujan 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 19. rujan 2015. Ma nama taj put nije više bitan, jer prodajemo sve svoje djelove na toj parceli. Znači svako bi trebao dati isti postotak, točno tako i ja tvrdim. Thanks Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.