Jump to content

Kaznena prijava

Marlena982

Preporučene objave

Postovani,

suprug je kazneno prijavljen 15.02.2014 (to znamo sigurno), 18.02.2014 dva inspektora dolaze na kucna vrata te ga odvode na ispitivanje u policijsku stanicu. Tamo mu nitko ne govori zapravo tocno o cemu se radi vec ga ispituju vezano za izvlacenje novaca iz firme u kojoj je radio, laznim putnim nalozima, fiktivnim zaposlenicima... Takoder mu je receno da se radi o velikim iznosima pronevjerenog novca. Suprug iskreno odgovara na sva pitanja. Inspektor samo govori da se radi o prijavi kd krade sto nema nikakve veze s onim o cemu su ga ispitivali jer krada i pronevjera su dvije razlicite stvari. Nakon ispitivanja koje nije snimano kontaktirali su telefonski zamjenika drzavnog odvjetnika koji je imao jos dodatnih par pitanja i pustili ga. Od tada ga nitko nije kontakira na bilo koji nacin osim odvjetnika tvrtke koja je podnjela kaznenu prijavu te su molili da se sastanemo kako bi se dogovorili, to je bilo u 7. mj. 2014. S obzirom da mu je u policiji receno da mu je najpametnije da sa nikim ne komunicira tako je i ucinio i odbio razgovor. Nikakav dokument nije dobio od nikoga. Da li ovo znaci da je prijava odbacena s obzirom da je od dana podnosenja prijave proslo vec godina i 7 mjeseci? Kontaktirali smo odvjetnika koji nam je rekao da ne komunicira s njihovim odvjetnikom jer se nemamo sto dogovarati kad je podnesena kaznena prijava i da ga nazovemo kad budemo nesto dobili od ODO-a Zagreb.

Dijeli na drugim stranicama

Stranka u postupku ima pravo uvida u predmet, ukoliko je odluka donijeta.

Ako predmet traje, uvid nije dozvoljen.

Pri završetku predmeta, ako je ODO odbacilo prijavu, obavještava se samo ona strana koja je prijavu podnijela.

Dakle, ako je postupak gotov i ODO nije pokrenulo postupak, vas nitko o tome neće posebno obavijestiti ali možete samo zatražiti uvid u ODO.

To mi je jasno ali smo procitali da je drzavno odvjetnistvo duzno u roku od 6. mjeseci od podnosenja prijave uz mogucnost produljenja na jos 6. mjeseci ili pokrenuti postupak ili priijavu odbaciti, a s obzirom da nismo dobili nikakvu obavijest o pokretanju istrage ili podizanju optuznice ne znaci li to da podnositelj prijave obavijesten o odbacivanju prijave. Ili to nije tako kako smo mi shvatili...

Hvala vam na odgovoru. Znam da je tesko donositi neke pretpostavke ali zanima me da li je ovo uobicajeni u praksi i da li je veca mogucnost da je odbacena prijava od mogucnosti da procedura ovoliko dugo traje. Takoder me zanima da li bi suprug trebao biti obavjesten ukoliko je doslo do preuzimanja progona od strane ostecenika.

Znam da je tesko donositi neke pretpostavke ali zanima me da li je ovo uobicajeni u praksi i da li je veca mogucnost da je odbacena prijava od mogucnosti da procedura ovoliko dugo traje.

Nezahvalno je prognozirati, ali ukoliko su detalji slučaja ovakvi kakvima ih opisujete, veća je šansa da je to odbačeno. No, provjerite.

Takoder me zanima da li bi suprug trebao biti obavjesten ukoliko je doslo do preuzimanja progona od strane ostecenika.

Bio bi obaviješten, jer bi se tada u međuvremenu nešto i izdogađalo po samom predmetu.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija