studentprava189 objavljeno: 21. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 21. rujan 2015. Dobar dan! Osoba A me zamolila da prodam njezino zemljiste i da cu dobit proviziju u određenom postotku. Mene zanima kako se mogu osigurat u slucaju da nađem kupca. Jel trebam zahtjevat punomoc za prodaju , sklopit ugovor o posredovanju , ugovor o djelu ili...? Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 22. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 22. rujan 2015. Po mom mišljenju, najbolja vam je opcija ugovor o posredovanju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
studentprava189 odgovoreno: 13. listopad 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 13. listopad 2015. Hvala na odgovoru. Gledao sam malo zakon i pise da je maksimalna provizija 6 % ?? A kako bi se to moglo izvest ukoliko ja kontaktiram agenta pa on nade kupca da ne bi dolazilo do dvostruke provizije ?? Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 14. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2015. Za točan postotak provizije ne bih znao, a što se drugog upita tiče, to je onda stvar dogovora između vas i agenta (ili stranke za koju vi "posredujete"), jer agent će svoje definitivno naplatiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
studentprava189 odgovoreno: 14. listopad 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2015. Za točan postotak provizije ne bih znao, a što se drugog upita tiče, to je onda stvar dogovora između vas i agenta (ili stranke za koju vi "posredujete"), jer agent će svoje definitivno naplatiti. Hvala na odgovoru. Jel postoji neki nacin da se osiguram? Ne zelim da nadem kupca i da me se zaobiđe. Mislio sam na akreditiv ili? Da donesem potpisan ugovor od obje strane i da me isplate Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 14. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2015. Ugovor o posredovanju vas štiti najbolje, po mom mišljenju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.