Jump to content

Administrativna zabrana, ovrha prednosti Fina obavijest Molim pomoć!


Ivac

Preporučene objave

Poštovanje,

 

imam pokrenutu administrativnu zabranu od početka kredita koji traje do 2027g. prije toga napravila sam dug za Diners, međutim rješenje o ovrsi za taj Diners dobila sam nekoliko mjeseci nakon što mi je počela administrativna zabrana. U međuvremenu podigla sam još jedan kredit koji sam više manje uredno otplačivala, na žalost kasnim sa tri rate i oni su raskinuli kredit i stavili mi ovrhu na finu (to nije problem jer ću to ionako s kešom otplačivati i uskoro riješiti)

 

Poslodavac mi je jako dobar i ne želim da radi mene ima probleme pa se želim s vama posavjetovati.

 

Nakon što sam primila riješenje o ovrsi za Diners, otvorila sam zaštičeni račun i poslodavac mi 1/3 uplaćuje za kredit po administrativnoj zabrani, a 2/3 idu na zaštićeni. Nedavno sam bila u fini i jednio što se u očevidniku vidi je ovaj zadnji kredit koji sam digla gdje sam dugovala tri rate i gdje su mi stavili ovrhu na finu.

 

Ono što mene muči je da po mojoj nekoj logici po redosljedu ide administrativna zabrana po kreditu koji je prvi i koji traje do 2027g. jer je administrativna zabrana ovršna isprava koja je od svih ovih i prva bila aktivirana, zatim bi nakon toga trebalo ići jedno od ovih dvoje (diners i kredit br2). E sad ovi iz Dinersa nisu na finu ništa poslali i fina jedino što vidi je taj kredit br2, ne vide niti ovu administrativnu zabranu.

 

Da li bi ja trebala otići u finu i obavijestiti ih da ja imam administrativnu zabranu i pokazati im rješenje o ovrsi od Dinersa (koje Diners nije poslao na finu, ali sam ja na osnovu toga otvorila zaštičeni račun, jer su meni poslali rješenje).

 

Stvarno ne želim šefu stvarati probleme, a i Diners i kredit br2 slali su obavijesti u firmu da mi skinu s plaće dugovanja prema njima, na što smo im odgovorili da će to biti moguće tek kada otplatim kredit prema administrativnoj zabrani koji ima prednost. BTW plaća mi je 3500 što znači ispod prosjeka te mi smiju ovršiti samo 1/3 što kako sam već rekal odlazi na administrativnu zabranu.

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija