Jump to content

etažno vlasništvo i tavanski prostor

bubamara11

Preporučene objave

Poštovani, molim pomoć

Suprug i ja kupili bi tavanski prostor zgrade koja još nije etažirana ali postoji etažni elaborat. Zgrada ima 8 stanova. Na jednom stanu stoji da je izuzet iz nacionalizacije i spor je u tijeku. Sami stanari su se podjeli te su 4 stanara uzela tavanski prostor a 4 stanara su uzela podrumski prostor. to je navedeno u etažnom elaboratu. Kako mi za adaptaciju potkrovlja trebaju potpisi svih stanara da li se to odnosi na sve stanare zgrade ili samo one stanare koji imaju vlasništvo nad tavanskim prostorom? i da li je etažni elaborat dovoljan dokaz za vlasništvo nad tavanskim prostorom?

Zgrada je zaštićeno kulturno dobro te me zanima da li se mogu na krovu zgrade prilikom adaptacije ugraditi krovne prozore?

Također, ako mi možete pomoći i malo mi pojasniti proceduru ukoliko se odlučimo kupiti tavan, nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora kako da tavanski prostor pretvorimo u stambeni?

Hvala puno

Dijeli na drugim stranicama

• 3 tjedna kasnije...

Postovani,

I mi imamo sličan problem. Gore ste naveli da je potrebna suglasnost svih stanara zgrade da bi se otkupilo potkrovlje. Mi živimo u zgradi sa 8 ulaza i u svakom ima 10 stanova. Trebamo li za otkup potkrovlja koji se nalazi iznad našeg stana ( i pristup potkrovlju je samo iz našeg stana) tražiti suglasnost svih stanara zgrade ili samo stanara našeg ulaza. Puno hvala

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija