matejaa objavljeno: 9. listopad 2015. Dijeli objavljeno: 9. listopad 2015. Pozdrav! eto mene opet Suprug mi je pravomocno osuden 2011.god..no tek je 17.7 ove god, otisao odsuziti kaznu jer su nam ove god odbili zalbu s vrhovnoga suda.znaci jos to nije sve bilo skroz gotovo do sada,u meduvremenu smo dobili dvoje djece :2012. i 2015 god.sad moje pitanje: dali sad po tom nekom novom zakonu ima pravo nekakvu molbu za smanjenje kazne po djetetu. on je cuo da ima pravo,da se to salje na ustavni sud,a ja neznam po kojim clancima,ni kako da ja to napisem.to mu je jos u zagrebu dok je bio rekao nekakav u zatvoru da se cudi kako mu na djecu nisu manju kaznu dali ili smanjili. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 9. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 9. listopad 2015. Nema novog zakona a ustavni sud nije nadležan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 9. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 9. listopad 2015. Ukoliko činjenica rođenja dva djeteta nije dosada bila vrednovana kroz kazneni postupak kao olakotna okolnost, može podnijeti prvostupanjskom sudu koji ga je osudio zahtjev za obnovom kaznenog postupka temeljem odredbe čl. 498. st. 1. t. 4. ZKP-a. U zahtjevu istaknuti navedene činjenice te priložiti izvadak iz Matice rođenih za djecu u prilog dokazivanju navedenih tvrdnji. Prvostupanjski sud će zahtjev prihvatiti i smanjiti već izrečenu kaznu. Kao što je već spomenuto, USRH s ovim nema veze. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
matejaa odgovoreno: 11. listopad 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2015. Ukoliko činjenica rođenja dva djeteta nije dosada bila vrednovana kroz kazneni postupak kao olakotna okolnost, može podnijeti prvostupanjskom sudu koji ga je osudio zahtjev za obnovom kaznenog postupka temeljem odredbe čl. 498. st. 1. t. 4. ZKP-a. U zahtjevu istaknuti navedene činjenice te priložiti izvadak iz Matice rođenih za djecu u prilog dokazivanju navedenih tvrdnji. Prvostupanjski sud će zahtjev prihvatiti i smanjiti već izrečenu kaznu. Kao što je već spomenuto, USRH s ovim nema veze. Ma ja sam krivo cula muza...reko mi je sada da to saljem na sud koji ga je i osudio,sa rodnim listovima i time...a dajte mi recite ima li tu kakve sanse za smanjenjem kazne? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 12. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2015. Smanjit će mu definitivno, jedino je pitanje koliko. To je volja suda. No, bolje išta nego ništa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
matejaa odgovoreno: 12. listopad 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2015. A dali treba jos nesta priloziti osim rod listova? I kako da napisem na kuverti za sto je...za pomilovsnje je islo uredu za pomilovanja,a sad neznam na koga da oslovim Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 12. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 12. listopad 2015. Šalje se zahtjev za obnovu kaznenog postupka prvostupanjskom sudu koji je pravomoćno osudio okrivljenika, a temeljem odredbe čl. 498. st. 1. t. 4. ZKP-a. Rodni list (matica rođenih) je sve što treba. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.