@nubis objavljeno: 16. listopad 2015. Dijeli objavljeno: 16. listopad 2015. Poštovani, Radi se o prvostupanjskom kaznenom postupku, pokrenutom po privatnoj tužbi, gdje se nalazim u ulozi tuženog. Situacija je sljedeća: Završena je glavna rasprava, te prema svemu sudeći, sud će donijeti oslobađajuću presudu. U međuvremenu, branitelj kojeg sam angažirao ispostavlja mi račun za odvjetničke usluge, vezane uz zastupanje u predmetu koji (još uvijek) nije formalno okončan. Moje pitanje je - hoću li primitkom eventualne oslobađajuće presude imati pravo na naknadu eventualnih izdataka za odvjetnika u sporu, te može li mi odvjetnik izvršiti prisilnu naplatu i prije okončanja samog spora, ako na računu stoji da se isti odnosi na troškove zastupanja u kaznenom predmetu, koji još nije okončan? Unaprijed hvala na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 16. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2015. Glede prvog pitanja, morate zatražiti specificiranu naknadu troškova po vašem branitelju, nakon čega sud ocjenjuje koji su troškovi bili nužni za vođenje postupka (jer neće svi biti nužni) i protivna strana će biti dužna naknaditi ih vama. Vezano uz drugo pitanje, trošak odvjetničke usluge nastaje trenutkom obavljene radnje tj. izdavanja računa za istu (osim ako ste se drugačije dogovorili sa braniteljem), stoga može ići i u prisilnu naplatu istih, ukoliko ih u određenom roku dobrovoljno ne podmirite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.